Κόσμος|12.07.2024 08:21

Ρουμανία: Αρκούδα κατασπάραξε 19χρονη που πήγε για πεζοπορία με το αγόρι της

Newsroom

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στη Ρουμανία, με μια 19χρονη να δέχεται φονική επίθεση από αρκούδα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Η Μαρία Νταϊάνα έκανε πεζοπορία στα βουνά Bucegi με τον φίλο της όταν μια αρκούδα εμφανίστηκε στο μονοπάτι.

Μάλιστα, τραγική ειρωνεία είναι ότι η 19χρονη εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν η αρκούδα άρπαξε το πόδι της και την έσυρε από έναν γκρεμό 400 μέτρων.

«Ήταν τρομοκρατημένη, ούρλιαζε»

Ο Νταν Μπανού, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ήταν τρομοκρατημένη... ούρλιαζε: "Η αρκούδα πλησιάζει όλο και πιο κοντά!" Όλα συνέβαιναν ζωντανά, ήταν στο τηλέφωνο και ο σύντροφός της φώναζε ότι τους επιτέθηκε η αρκούδα και ότι είχε πάρει το κορίτσι. Ήταν τρομερό! Μας είπε ότι η αρκούδα άρπαξε το κορίτσι από το πόδι και κάποια στιγμή δεν είδε τι της έκανε».

Όταν οι διασώστες πήγαν να ανασύρουν το πτώμα της, βρήκαν την αρκούδα να το περιτριγυρίζει. Το άγριο ζώο θανατώθηκε επί τόπου.

«Προσπάθησα να τρομάξω την αρκούδα»

Ο φίλος του θύματος που έγινε μάρτυρας της φρικτής επίθεσης, δεν τραυματίστηκε. «Ήταν απροσδόκητο. Προσπάθησα να τρομάξω την αρκούδα, αλλά δεν τα κατάφερα και συνέβη... Θα προτιμούσα να ήμουν εγώ», δήλωσε ο ίδιος.

Ένας ειδικός στην άγρια ζωή δήλωσε στην New York Post πως είναι απίθανο η αρκούδα να έσυρε την Νταϊάνα στον γκρεμό. «Είναι πιο πιθανό ότι η κοπέλα, φοβισμένη, προσπάθησε να το σκάσει, έπεσε στην άβυσσο και η αρκούδα έπεσε μαζί της», ανέφερε.

Σημειώνεται πως η Ρουμανία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό καφέ αρκούδων στην Ευρώπη, που εκτιμάται πως είναι 8.000.

πεζοπορίαειδήσεις τώραΡουμανίααρκούδα