Κόσμος|12.07.2024 10:23

Γάζωσαν αρχηγό Βρετανών gangster έξω από καφετέρια στη Μολδαβία: Με ηλεκτρικό σκούτερ ο εκτελεστής

Newsroom

Ο αρχηγός συμμορίας της Βρετανίας, που θεωρείται ύποπτος για τους πυροβολισμούς που τραυμάτισαν σοβαρά ένα 9χρονο κοριτσάκι, που δίνει μάχη για την ζωή του, δολοφονήθηκε στη Μολδαβία.

Ο Ίζετ Έρεν, το αφεντικό της διαβόητης συμμορίας Tottenham Turks του Λονδίνου, πυροβολήθηκε επτά φορές καθώς καθόταν έξω από μια καφετέρια στο Κισινάου, φορώντας βερμούδα, παντόφλες και καπέλο του μπέιζμπολ.

Ο γκάνγκστερ σκοτώθηκε ακαριαία με τρεις σφαίρες στο κεφάλι που του έριξε ένας ένοπλο που περνούσε με ηλεκτρικό σκούτερ. Ο δράστης, που φορούσε κράνος, στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Με ποια υπόθεση συνδέεται η δολοφονία του γκάνγκστερ 

Οι Βρετανοί ντετέκτιβ φέρονται να ερευνούν αν ο θάνατος του αρχηγού της συμμορίας σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Ντάλστον, στο βορειοανατολικό Λονδίνο, στις 29 Μαΐου, αναφέρει η Mirror.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον πυροβολισμό ενός νεαρού κοριτσιού στο κεφάλι και τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ τρεις άνδρες, ηλικίας 26, 37 και 42 ετών, χτυπήθηκαν επίσης από σφαίρες.

Ένας από τους στόχους ήταν μέλος της αντίπαλης συμμορίας Hackney Bombers, ο οποίος είχε προηγουμένως πυροβοληθεί στο λαιμό από ένα μέλος των Tottenham Turks.

Οι δύο συμμορίες είναι σε μακροχρόνια διαμάχη για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του επικερδούς εμπορίου ηρωίνης.

Φόβοι για αντίποινα και περισσότερη βία 

Ο πολύκροτος θάνατος του αρχηγού συμμορίας έχει προκαλέσει φόβο ότι μπορεί να ξεσπάσει περισσότερη βία και να ακολουθήσουν περισσότερα αντίποινα.

Ο Έρεν είχε φυλακιστεί για 21 χρόνια το 2015 για αδικήματα με όπλα στο Λονδίνο - αλλά είχε μεταφερθεί σε φυλακή της Τουρκίας το 2019.

Συνελήφθη στη Μολδαβία πριν από δύο χρόνια, αφού διέφυγε από την τουρκική φυλακή μετά από μόλις ένα μήνα.

Βρετανίαδολοφονίαειδήσεις τώραδράστηςκαφέΜολδαβίασυμμορίαεκτέλεση