Κόσμος|14.07.2024 22:26

Ταΐβάν: Αποκοιμήθηκε πάνω στο στρώμα θαλάσσης και χάθηκε στα ανοιχτά: Τον έψαχναν 19 ώρες

Newsroom

Όλοι χαλαρώνουμε στη θάλασσα αλλά ένας άντρας στην Ταϊβάν το παράκανε. Ένας 58χρονος άνδρας από τύχη έζησε όταν βρέθηκε από αλιευτικό σκάφος να επιπλέει πάνω σε μια κουλούρα λίγα μίλια από τις ακτές της Ταϊβάν.

Όλα ξεκίνησα όπως αναφέρει το odditycentral όταν, στις 7 Ιουλίου, ένα αλιευτικό σκάφος που κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Νέας Ταϊπέι, εντόπισε κάτι περίεργο στο νερό, λίγα μίλια από την ακτογραμμή. Καθώς πλησίασε το παράξενο αντικείμενο, έγινε φανερό ότι επρόκειτο για έναν άνδρα πάνω σε μια κουλούρα.

Σε βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, το πλήρωμα φαίνεται να πετάει στον αποκλεισμένο άνδρα μια σωσίβια σημαδούρα και στη συνέχεια να τον τραβάει μέσα στο σκάφος πριν τον μεταφέρει πίσω στο λιμάνι και καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αν και εμφανώς αδύναμος και αφυδατωμένος, ο 58χρονος άνδρας φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του, κάτι που προκαλεί λίγη έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι παρασύρθηκε με το στρώμα θαλάσσης του για 19 ώρες πριν τον εντοπίσει ως εκ θαύματος το αλιευτικό σκάφος.

Κοιμήθηκε στη θάλασσα για ώρα

Ο Χονγκ Ναν είπε στους διασώστες ότι μπήκε στη θάλασσα με την κουλούρα για να δροσιστεί μετά μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά. Είχε πιει και μερικά ποτά, και η ταλάντωση της θάλασσας φέρεται να τον έκανε να πέσει... σε βαθύ ύπνο. Θυμάται ότι μπήκε στο νερό γύρω στις 6 ή 7 το απόγευμα της 6ης Ιουλίου, μόνο και μόνο για να ξυπνήσει ώρες αργότερα πολύ πολύ μακριά από την ακτή.

θάλασσαειδήσεις τώραΤαϊβάν