Κόσμος|12.07.2024 19:14

Εκλογές ΗΠΑ: Εντείνονται οι πιέσεις στον Μπάιντεν για αποχώρηση – Μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμο Δημοκρατικό

Newsroom

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Χακίμ Τζέφρις συναντήθηκε με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απόσυρση του γηραιού πολιτικού από τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στο Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση έγινε αφού περισσότερες από δώδεκα Δημοκρατικοί βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν δημοσίως τον πρόεδρο να τερματίσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά την καταστροφική εμφάνισή στο πρώτο τους ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Το ραντεβού έρχεται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταγράφει σαφές προβάδισμα έναντι του Μπάιντεν.

Ο Τζέφρις είχε υποσχεθεί ότι θα μιλούσε με τον Μπάιντεν αφού είχε μιλήσει και με τους 213 Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων και, σε επιστολή του προς τους νομοθέτες σήμερα, ανέφερε ότι το έκανε, χωρίς να διευκρινίσει την απάντηση του Μπάιντεν.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή, καθώς ακόμη μια βουλευτής των Δημοκρατικών, η Μπρίτανι Πίτερσεν ζήτησε από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει.

Η επιστολή του Τζέφρις προς τους βουλευτές:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετείχαν σε μια προσεκτική και εκτεταμένη συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας, σε μια εποχή που η ελευθερία, η δημοκρατία και η οικονομική ευημερία των καθημερινών Αμερικανών διακυβεύονται. Η συζήτησή μας ήταν ειλικρινής, ξεκάθαρη και περιεκτική.

Εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζήτησα και μου παραχωρήθηκε ευγενικά μια ιδιωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Στη συζήτησή μου με τον Πρόεδρο, εξέφρασα άμεσα όλο το εύρος, των ειλικρινών προοπτικών και των συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός που μοιράστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα κατά τον πρόσφατο χρόνο που περάσαμε μαζί.

Όπως έκαναν οι Δημοκρατικοί της Βουλής καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του Κογκρέσου, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς το συμφέρον των καθημερινών Αμερικανών. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή ηγεσία σας στην υπηρεσία των κοινοτήτων που έχουμε το προνόμιο να εκπροσωπούμε».

εκλογές ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώραΤζο ΜπάιντενΒουλή των Αντιπροσώπων