Κόσμος|12.07.2024 21:40

Βρετανία: Ο δολοφόνος με τη βαλλίστρα φέρεται να κρατούσε αιχμάλωτες τις γυναίκες για ώρες πριν τις σκοτώσει

Newsroom

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του σχολιαστή αγώνων του BBC, Τζον Χαντ, στο Bushey του Hertfordshire. Τα θύματα ήταν η σύζυγός του και οι δύο κόρες του.

Ο κύριος ύποπτος για το αποτρόπαιο έγκλημα είναι ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας ενός γειτονικού σπιτιού να απομακρύνεται από το σημείο κρατώντας μια βαλλίστρα τυλιγμένη σε λευκό σεντόνι. Ο Κλίφορντ εντοπίστηκε τραυματισμένος και βρίσκεται σε «σοβαρή κατάσταση» στο νοσοκομείο, αφού συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς σε νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο μετά από 22 ώρες καταδίωξης.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο 26χρονος ήταν πρώην σύντροφος της 25χρονης Λουίζ Χαντ, μίας από τις κόρες του Τζον Χαντ, με την οποία είχαν χωρίσει πρόσφατα. Η Daily Mail αναφέρει ότι ένας οικογενειακός φίλος αποκάλυψε πως ο Κλίφορντ διατηρούσε σχέση με τη Λουίζ για τουλάχιστον έξι μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων της ασκούσε έντονη πίεση.

Αποκαλύψεις για τη σχέση τους

Η Λουίζ φέρεται να σύστησε τον Κλίφορντ στην οικογένειά της στις αρχές του έτους και είχαν παρευρεθεί μαζί σε ένα οικογενειακό πάρτι τον Απρίλιο. Παρόλο που αρχικά φαινόταν να είναι «καλός τύπος», η συμπεριφορά του αποδείχθηκε ελεγκτική, ζητώντας της να μην φοράει μακιγιάζ, να μην βγαίνει μέχρι αργά και να μην έχει άντρες φίλους.

Ένας φίλος, που προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε: «Ο Κάιλ έλεγχε και γελοιοποιούσε τη Λουίζ. Δημόσια φαινόταν καλός τύπος, αλλά ιδιωτικά δεν ήταν καθόλου έτσι. Δεν υπήρχαν γνωστά περιστατικά βίας εναντίον της, αλλά εκείνος της επέβαλλε τους όρους του. Ήταν κάποια πράγματα, όπως το ότι η Λουίζ σταμάτησε να φοράει μακιγιάζ - και αυτό οφειλόταν στον Κάιλ. Δεν είμαι σίγουρος πώς γνωρίστηκαν, αλλά ήταν μαζί τουλάχιστον από τον Απρίλιο. Τον είχε συστήσει στους γονείς της, που είναι υπέροχοι άνθρωποι και ήθελαν να τον δεχτούν στην οικογένειά τους. Αλλά υπήρχαν ανησυχητικά σημάδια. Όταν η Λουίζ χώρισε με τον Κάιλ, η οικογένειά της ανακουφίστηκε πολύ. Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο και φρικτό. Ήταν μια απίστευτα όμορφη και φιλική οικογένεια, γνωστή στην κοινότητα του Bushey για τις επιχειρήσεις τους. Η κοινότητα είναι συγκλονισμένη».

Ένας άλλος φίλος, ο Αμπτούλ Μόρσλι, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η Λουίζ ήταν ερωτευμένη με τον Κλίφορντ από τα περασμένα Χριστούγεννα και ότι η αδελφή της, Χάνα, πίστευε ότι θα παντρεύονταν κάποια μέρα. Ωστόσο, υπήρχαν προβλήματα με τη χειριστική του συμπεριφορά. Η Λουίζ προσπαθούσε να το κρύψει, αλλά ήταν φανερό ότι δεν του άρεσε να μένει έξω αργά και δεν ανεχόταν να έχει άντρες φίλους.

Υποψίες ότι τις κρατούσε αιχμάλωτες

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κλίφορντ, ο οποίος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν αναζητά κανέναν άλλο σε σχέση με την τριπλή δολοφονία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι αρχές υποψιάζονται ότι ο δράστης μπορεί να κρατούσε τα θύματά του αιχμάλωτα για ώρες και ερευνούν αν απείλησε τις τρεις γυναίκες με όπλο πριν τις σκοτώσει.

έγκλημααστυνομίαδολοφονίαειδήσεις τώραΒρετανία