Κόσμος|13.07.2024 16:31

Βραζιλία: Συνελήφθη βαρόνος ναρκωτικών - Τον «πρόδωσε» η σύζυγός του στο Instagram

Newsroom

Η κακή, όπως αποδείχθηκε, συνήθεια μιας γυναίκας να δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βοήθησε τις Αρχές στη Βραζιλία να συλλάβουν τον σύζυγό της, βαρόνο των ναρκωτικών έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο ετών.

Ο Ρόναλντ Ρόλαντ κατηγορείται πως προμήθευε καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό και διηύθυνε ένα πρόγραμμα ξεπλύματος χρήματος με εταιρείες – φαντάσματα. Μάλιστα, σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αποκτήσει μια περιουσία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η σύλληψη

Ο 50χρονος συνελήφθη στην πόλη Guaruja, αφού η σύζυγός του, Αντρέζα ντε Λίμα, είχε προηγουμένως μοιραστεί μια από τις τοποθεσίες τους, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Fantastico του ειδησεογραφικού περιοδικού TV Globo. Οι δυο τους μαζί με την κόρη τους κοιμόντουσαν όταν η ομοσπονδιακή αστυνομία έκανε έφοδο στην κατοικία τους.

Είχε ήδη συλληφθεί το 2019, αφού η σύζυγός του εκείνη την εποχή μοιράστηκε την τοποθεσία τους σε μια ανάρτηση σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Ο 50χρονος ήταν μεταξύ των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης σε επτά πολιτείες, με τις αρχές να προχωρούν σε κατάσχεση μετρητών, κοσμημάτων, όπλων, μιας βάρκας, 34 αυτοκινήτων και ενός αεροπλάνου.

βαρόνοςειδήσειςμέσα κοινωνικής δικτύωσηςΒραζιλίαειδήσεις τώραναρκωτικάσύλληψη