Κόσμος|13.07.2024 22:27

Νετανιάχου: «Δεν είναι βέβαιο ότι σκοτώθηκε ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς» - 90 νεκροί στον καταυλισμό Αλ Μαουάσι

Newsroom

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου (13/7) ότι δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, ο Μοχάμαντ Ντέιφ, και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

«Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια επίθεση στη Γάζα επιχειρώντας να εξοντώσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα. Δεν είναι βέβαιο ότι εξοντώθηκε ο ένας ή ο άλλος», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς», πρόσθεσε. Ο Νετανιάχου υποστήριξε επίσης ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα βελτιωθούν εάν αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς.

90 νεκροί και 300 τραυματίες στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει την «αποτρόπαιη σφαγή εκ μέρους του κατακτητή» (σ.σ. του Ισραήλ) σημειώνοντας ότι οι νεκροί είναι 90 και οι τραυματίες 300.

«Τα μισά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε η Χαμάς.

Είκοσι νεκροί από τον βομβαρδισμό στο Αλ Σάτι

Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας ανέφερε ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από άλλο ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό στα δυτικά της πόλης της Γάζας, όπου ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του. «Ο αριθμός των μαρτύρων της σφαγής του Αλ Σάτι ανέρχεται στους 20 και υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση» ανέφερε ό Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Νωρίτερα, ο ίδιος είπε ότι «πολλές οβίδες» έπεσαν στο Αλ Σάτι και κατήγγειλε «μια νέα σφαγή» με στόχο το τζαμί της συνοικίας.

Το νοσοκομείο Βαπτιστών της πόλης από την πλευρά του ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 17 νεκροί και «ένας αριθμός» τραυματιών.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Το πρωί ανέφερε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας και ιδίως στην πόλη της Γάζας, όπου ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι σημειώθηκαν βομβαρδισμοί από το πυροβολικό και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΙσραήλΠαλαιστίνηΛωρίδα της ΓάζαςνεκροίειδήσειςΜπένιαμιν Νετανιάχου