Κόσμος|15.07.2024 08:27

Τραμπ: «Σώθηκα από θαύμα» - Η τυχαία κίνηση που του έσωσε τη ζωή

Newsroom

Για «θαύμα» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός πως επέζησε από την απόπειρα δολοφονίας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίθεση που πάγωσε τον πλανήτη.

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post, ο Τραμπ ανακάλεσε την συγκλονιστική στιγμή που ο επίδοξος δολοφόνος ξεκίνησε να πυροβολεί στην προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πενσιλβάνια.

«Κανονικά, θα ήμουν νεκρός»

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα», είπε ο Τραμπ, φορώντας έναν μεγάλο λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί. «Κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε.

Ποια κίνηση τον έσωσε

Στη συνέχεια, περιέγραψε πως αυτό που κυριολεκτικά του έσωσε τη ζωή είναι πως είχε γυρίσει το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά για να διαβάσει από το χαρτιά του ένα διάγραμμα για το μεταναστευτικό. Έτσι, η σφαίρα δεν τον βρήκε στο κεφάλι και του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί του.

Ο Τραμπ είπε ότι καθώς οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον οδηγούσαν εκτός σκηνής, ήθελε ακόμα να συνεχίσει να μιλάει στους υποστηρικτές του, αλλά οι πράκτορες του είπαν ότι δεν ήταν ασφαλές και ότι έπρεπε να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Θαύμασε επίσης, πως οι πράκτορες έδρασαν άμεσα μόλις ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

«Οι πράκτορες με χτύπησαν τόσο δυνατά που έπεσαν τα παπούτσια μου»

Αναφορικά με το μυστήριο με τα παπούτσια του, όπου ακούγεται σε βίντεο να «περιμένετε, θέλω να πάρω τα παπούτσια μου», ενώ οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από την σκηνή, απάντησε χαμογελώντας: «οι πράκτορες με χτύπησαν τόσο δυνατά που έπεσαν τα παπούτσια μου και τα παπούτσια μου είναι στενά».

Ο ίδιος επαίνεσε το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας για την ηρωική τους δράση και τους εξήρε που πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος ήταν σκαρφαλωμένος σε μια στέγη περίπου 130 μέτρα από τη σκηνή όπου μιλούσε ο Τραμπ.

«Τον εξουδετέρωσαν με έναν πυροβολισμό»

«Τον εξουδετέρωσαν με έναν πυροβολισμό, ακριβώς ανάμεσα στα μάτια», είπε ο πρώην πρόεδρος. «Έκαναν φανταστική δουλειά», πρόσθεσε. «Είναι σουρεαλιστικό για όλους μας», συνέχισε.

«Είναι η πιο εμβληματική εικόνα η γροθιά μου»

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στην συγκλονιστική φωτογραφία που τον δείχνει να υψώνει τη γροθιά του και να λέει τρεις φορές «Fight» καθώς οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον κατεβάσουν από τη σκηνή και να τον βάλουν σε ένα θωρακισμένο SUV.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ. «Έχουν δίκιο. Δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική εικόνα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Ήθελα να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις με πυροβόλησαν. Ο γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει κέντρο τραυμάτων, του είπε ότι δεν έχει δει ποτέ κανέναν να επιβιώνει από χτύπημα με AR-15», τόνισε. 

Ντόναλντ Τραμπαπόπειρα δολοφονίαςεκλογές ΗΠΑΗΠΑμυστικές υπηρεσίεςειδήσεις τώρασφαίρα