Κόσμος|15.07.2024 09:38

Νέο βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή»

Newsroom

Νέο οπτικοακουστικό υλικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του 2024, Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πενσυλβάνια δημιουργώντας ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 20χρονος δράστης Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε εντοπιστεί από πολίτες να ξαπλώνει στην οροφή του κτιρίου αρκετά λεπτά πριν πυροβολήσει ενώ υπήρχε χρόνος να εξουδετερωθεί από την αστυνομία. 

«Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;», «να τον βλέπω, ξαπλώνει» ακούγονται ένας άντρας και μια γυναίκα να συζητούν. «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φωνάζουν σε κάποιο ένστολο.

Σημειώνεται ότι το AP υποστηρίζει ότι αστυνομικός από την τοπική αστυνομία σκαρφάλωσε στη σκεπή και είδε τον Κρουκς ο οποίος έστρεψε την καραμπίνα προς εκείνον. Τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός υποχώρησε με τον Κρουκς να πυροβολεί τα επόμενα δευτερόλεπτα κατά του Τραμπ.

Το FBI δείχνει υπεύθυνη την αστυνομία

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών που μίλησε στους New York Times επέρριψε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στην τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Άντονι Τζιουλέμι, ο 20χρονος ήταν εκτός της περιμέτρου που είχε αναλάβει να φυλάνε οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Κατά τον ίδιο οι Μυστικές Υπηρεσίες ήταν υπεύθυνες για την ασφάλεια στον χώρο της συγκέντρωσης του Τραμπ ενώ η τοπική αστυνομία της Πενσυλβάνια ήταν επιφορτισμένη με την διασφάλιση της περιοχής έξω από τον χώρο αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Post, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Τραμπ δεν δέχθηκαν επίσκεψη από κάποιον ένστολο.

Οι μαρτυρίες που προβληματίζουν

Ο Τραμπ αιμορραγούσε από το δεξί του αυτί και αργότερα περιέγραψε μια σφαίρα που πέρασε από δίπλα του ενώ μιλούσε στη συγκέντρωση. Ένας παρευρισκόμενος σκοτώθηκε και στη συνέχεια οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών πυροβόλησαν τον δράστη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κάποιος έξω από το συλλαλητήριο είχε πει στην αστυνομία ότι είδε τον ένοπλο ύποπτο να κατευθύνεται προς την οροφή, αλλά φαίνεται ότι οι αστυνομικοί δεν ανταποκρίθηκαν.

«Πώς ήταν δυνατόν κάποιος να πάρει θέση σε μια ταράτσα ... με ένα όπλο και να προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ;». δήλωσε ο Τέρνερ στην εκπομπή State of the Union του CNN το πρωί της Κυριακής, προσθέτοντας: «Το γεγονός ότι οι άνθρωποι γνώριζαν ότι υπήρχε ένας άνδρας με τουφέκι και προσπαθούσαν να τραβήξουν την προσοχή της αστυνομίας είναι λόγος ανησυχίας».


FBIαπόπειρα δολοφονίαςειδήσεις τώραΝτόναλντ ΤραμπΠενσυλβάνια