Κόσμος|15.07.2024 10:25

ΗΠΑ: Ποιο είναι το θύμα της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ - «Πέθανε σαν ήρωας»

Newsroom

Ο πυροσβέστης Κόρεϊ Κομπερατόρ ταυτοποιήθηκε ως το θύμα της απόπειρας δολοφονίας που έγινε κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κομπερατόρ ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν τη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, στο πλαίσιο της προεκλογικής συγκέντρωσης του του Τραμπ για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το θύμα πέθανε προσπαθώντας να προστατεύσει την οικογένειά του, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζός Σαπίρο.

«Πέθανε σαν ήρωας»

«Μόλις μίλησα με τη σύζυγο του Κόρι και τις δύο κόρες του Κόρι. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου και ήταν τόσο ενθουσιασμένος που ήταν εκεί χθες το βράδυ μαζί του στην κοινότητα», δήλωσε ο κυβερνήτης.

«Ρώτησα τη σύζυγο του αν θα ήταν εντάξει να μοιραστώ για τα όσα συζητήσαμε. Είπε 'ναι'. Ζήτησε επίσης να μοιραστώ με όλους σας ότι ο Κόρεϊ πέθανε ως ήρωας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «βούτηξε πάνω στην οικογένειά του για να την προστατεύσει από τα πυρά».

«Ο Κόρεϊ ήταν ο πατέρας ενός κοριτσιού. Ήταν πυροσβέστης, πήγαινε στην εκκλησία κάθε Κυριακή, αγαπούσε την κοινότητά του και κυρίως αγαπούσε την οικογένειά του», τόνισε.

Ο Σαπίρο έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη του θύματος.

Συλλυπητήρια από τον Μπάιντεν

Σε ομιλία του και ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κομπερατόρ. «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος που σκοτώθηκε. Ήταν πατέρας, προστάτευε την οικογένειά του από τις σφαίρες που έπεφταν όταν έχασε τη ζωή του. Ο Θεός τον αγαπούσε. Προσευχόμαστε επίσης για την πλήρη ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ποιοι είναι οι τραυματίες και ποια είναι η κατάστασή τους

Εκτός από τον Κομπερατόρ, δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό.

Σύμφωνα με το CNN πρόκειται για έναν 57χρονο, τον Ντέιβιντ Ντουτς και έναν 74χρονο, τον Τζέιμς Κοπενχάβερ. Και οι δύο είναι από περιοχές της Πενσιλβάνια και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Ο 57χρονος, όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις αφού πυροβολήθηκε στο συκώτι και το στήθος.

Παράλληλα, μέσω καμπάνιας στο GoFundMe έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για τις οικογένειες των θυμάτων, μέσω από περισσότερες από 42.000 δωρεές.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑειδήσεις τώρααπόπειρα δολοφονίαςΠενσιλβανία