Κόσμος | 15.07.2024 13:43

CNN: Πυροβολισμοί από τρία όπλα στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ - Τα νέα δεδομένα που φέρνει στο «φως» ιατροδικαστική έκθεση

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με το CNN να μεταδίδει πως, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, υπάρχει περίπτωση να ακούστηκαν πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα, όχι μόνο από αυτό που κρατούσε ο δράστης.

Σύμφωνα με το CNN, από το πρώτο όπλο ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί, από το δεύτερο όπλο ακούστηκαν πέντε συνεχείς πυροβολισμοί και από το τρίτο όπλο ακούστηκε μια «τελική ακουστική ώθηση».

Ανάλυση ήχου επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 110 - 119 μέτρων από το βήμα όπου βρίσκονταν ο Τραμπ, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ιατροδικαστικής Robert Maher, που επικαλείται το CNN.

Μένει να διευκρινιστεί ποια είναι τα άλλα δύο όπλα. Το ένα φέρεται να είναι πάντως του δράστη.

Την ίδια ώρα, αρμόδιες πηγές αναφέρουν στο ABC News ότι το FBI έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του τρία πυροβόλα όπλα από τους πυροβολισμούς του Σαββάτου. Ένα ανήκει στον δράστη, ένα ανήκει στον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο και ένα που ανήκει σε βοηθό σερίφη της κομητείας Μπάτλερ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου. 

Ερευνάται αν είχε συνεργούς ο δράστης

Για την ώρα πάντως, το βασικό σενάριο παραμένει πως ο δράστης ήταν ένας μοναχικός λύκος, ωστόσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να εξακριβωθεί το αν υπήρξαν συνεργοί, ενώ άγνωστο είναι ακόμα το κίνητρο του 20χρονου ο οποίος «εξουδετερώθηκε» από την Μυστική Υπηρεσία. 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο 

Παράλληλα, νέο οπτικοακουστικό υλικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 20χρονος δράστης Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε εντοπιστεί από πολίτες να ξαπλώνει στην οροφή του κτιρίου αρκετά λεπτά πριν πυροβολήσει ενώ υπήρχε χρόνος να εξουδετερωθεί από την αστυνομία. 

«Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;», «να τον βλέπω, ξαπλώνει» ακούγονται ένας άντρας και μια γυναίκα να συζητούν. «Αστυνόμε εδώ είναι κάποιος στη σκεπή» φωνάζουν σε κάποιο ένστολο.

Σημειώνεται ότι το AP υποστηρίζει ότι αστυνομικός από την τοπική αστυνομία σκαρφάλωσε στη σκεπή και είδε τον Κρουκς ο οποίος έστρεψε την καραμπίνα προς εκείνον. Τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ο αστυνομικός υποχώρησε με τον Κρουκς να πυροβολεί τα επόμενα δευτερόλεπτα κατά του Τραμπ.

Το FBI κατηγορεί την αστυνομία

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών που μίλησε στους New York Times επέρριψε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στην τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Άντονι Τζιουλέμι, ο 20χρονος ήταν εκτός της περιμέτρου που είχε αναλάβει να φυλάνε οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Κατά τον ίδιο οι Μυστικές Υπηρεσίες ήταν υπεύθυνες για την ασφάλεια στον χώρο της συγκέντρωσης του Τραμπ ενώ η τοπική αστυνομία της Πενσυλβάνια ήταν επιφορτισμένη με την διασφάλιση της περιοχής έξω από τον χώρο αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Post, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Τραμπ δεν δέχθηκαν επίσκεψη από κάποιον ένστολο.

ειδήσεις τώρααπόπειρα δολοφονίαςΝτόναλντ Τραμπαστυνομία