Κόσμος|16.07.2024 06:41

Τραμπ: Περισσότερα από 20 όπλα κατείχε ο πατέρας του επίδοξου δολοφόνου - Οι θεωρίες για τα εκρηκτικά

Newsroom

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς μπορεί να περιγράφεται, από συμμαθητές και συναδέλφους του, ως ήσυχο και καλό παιδί ωστόσο αποδεικνύεται πως μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με έντονη την κουλτούρα της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις των Αρχών στο CNN, περισσότερα από 20 όπλα είναι καταχωρημένα στο όνομα του πατέρα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψήφιου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα όπλα είχαν αποκτηθεί νόμιμα και υπήρχε άδεια οπλοκατοχής για αυτά.

Εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του δράστη

Την ίδια στιγμή νέες πληροφορίες έρχονται στο φως καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών. Πάνω στο άψυχο σώμα του δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν πομπό. Στη συνέχεια, στο αυτοκίνητο του δράστη, εντοπίστηκε ένας δέκτης με καλώδια να μπαίνει σε ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε πιθανώς εκρηκτικά. Τώρα, οι ερευνητές καλούνται να ερευνήσουν αν το τηλεχειριστήριο που ήταν συνδεδεμένο με έναν πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δράστη ήταν μέρος του σχεδίου δολοφονίας.

Η θεωρία που εξετάζεται

Οι Αρχές μελετούν το ενδεχόμενο ο δράστης να σκόπευε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του ως τακτική αντιπερισπασμού, τραβώντας την προσοχή και το προσωπικό ασφαλείας μακριά από τη θέση του και προς την έκρηξη. Το γεγονός πάντως ότι ο δράστης εντοπίστηκε από πολίτες και αντιμετώπισε έναν αστυνομικό που προσπαθούσε να φτάσει στην ταράτσα μπορεί να τον έκανε να επισπεύσει το σχέδιό του και να παρακάμψει τη συσκευή αντιπερισπασμού που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, υποστηρίζουν οι πηγές.

Αγόρασε 50 φυσίγγια πριν από την επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNN ο δράστης αγόρασε 50 φυσίγγια από τοπικό κατάστημα όπλων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει την επίθεσή του. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για το κίνητρο του δράστη Τόμας Μάθιου Κρουκς όσο και για τα κενά της ασφαλείας που του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει την επίθεση.

ΗΠΑαστυνομίαέρευνααπόπειρα δολοφονίαςΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώραειδήσεις