Κόσμος|15.07.2024 22:13

Ντόναλντ Τραμπ: Επέλεξε τον Τζ. Ντ. Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στην πλατφόρμα του Truth Social ότι επέλεξε τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζ. Ντ. Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του.

Ποιος είναι ο Τζ. Ντ. Βανς

Γεννημένος το 1984 στο Middletown του Οχάιο ως James David Bowman, ο Vance κατάγεται από μια εργατική οικογένεια κυρίως σκωτσέζικης-ιρλανδικής καταγωγής. Μεγάλωσε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του από τη μητέρα του στην κάποτε ακμάζουσα περιοχή του άνθρακα των Απαλαχίων, η οποία σήμερα είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας.

Ο Βανς κατατάχθηκε στους πεζοναύτες για τέσσερα χρόνια και υπηρέτησε στο Ιράκ πριν πάει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, όπου έλαβε πτυχία στις πολιτικές επιστήμες και τη φιλοσοφία.

Από εκεί, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Γέιλ και στη συνέχεια έγραψε ένα επιτυχημένο απομνημονεύμα, το οποίο ορισμένοι κριτικοί περιέγραψαν ότι προσφέρει ένα παράθυρο σε μια συντηρητική λευκή εργατική τάξη που συχνά παραβλέπεται.

Το 2017, ο Βανς επέστρεψε στο Οχάιο από την Καλιφόρνια, όπου εργαζόταν στη βιοτεχνολογία, και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση επιχειρηματικών κεφαλαίων με την υποστήριξη του ιδρυτή του PayPal Πίτερ Θιλ, ενός κάποτε ελευθεριακού και σπάνιου Ρεπουμπλικανού στη Σίλικον Βάλεϊ.

Στις αρχές του 2021, ο Thiel έδωσε 10 εκατ. δολάρια (8 εκατ. λίρες) σε μια επιτροπή που προσπαθούσε να προσλάβει τον Vance ως υποψήφιο για τη Γερουσία.

Μόλις ο Βανς μπήκε στην κούρσα, άλλαξε απότομα τον τόνο του όσον αφορά τον Τραμπ, ζητώντας συγγνώμη για το γεγονός ότι προηγουμένως τον είχε αποκαλέσει "καταδικαστέο" και επαναλαμβάνοντας ακόμη και τους ψευδείς ισχυρισμούς του προέδρου περί απάτης των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020.

Με την υποστήριξη του Τραμπ, κατέκτησε την έδρα της Γερουσίας και έκτοτε έχει γίνει μια σημαίνουσα φωνή στην Ουάσινγκτον.

ειδήσεις τώραΝτόναλντ Τραμπ