Κόσμος|16.07.2024 12:10

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Γρίφος το κίνητρο του 20χρονου - «Δεν ήταν θύμα bullying», λένε γνωστοί του

Newsroom

Αίνιγμα παραμένουν τα κίνητρα του 20χρονου Τόμας Κρουκς, που πυροβόλησε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσιλβανία. 

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδωσε απαντήσεις για το τι ώθησε τον νεαρό,  με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες να στρέφονται τώρα στον υπολογιστή του, σύμφωνα με τη New York Post.

Ο 20χρονος πριν ανοίξει πυρ κατά του Ντόναντ Τραμπ  αγόρασε 50 σφαίρες από την Allegheny Arms & Gun Works και μια μεταλλική σκάλα , την οποία χρησιμοποίησε για να ανέβει στην οροφή του εργοστασίου, που του έδινε καθαρή οπτική επαφή στο βήμα από το οποίο απηύθυνε την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Δεν του έκαναν μπούλινγκ»

Ο πατέρας του το Σάββατο είχε καλέσει την αστυνομία για να αναφέρει ότι ο γιος του αγνοείται  μαζί με ένα από τα 20 όπλα, που έχει στην κατοχή του. 


Πρόσωπα που γνώριζαν τον Κρουκς τον περιγράφουν ένα παιδί χαμηλών τόνων που φερόταν με σεβασμό στους άλλους. Ο Τζιμ Κναπ, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος στο σχολείο, όπου φοίτησε ο νεαρός δήλωσε ότι δεν ήταν ένα από τα παιδιά που τον είχαν απασχολήσει. «Δεν ήταν ένα παιδί που είχε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι συνήθιζε να κάθεται μόνο του στην καφετέρια. 

«Τα παιδιά δεν τον έβριζαν, δεν του έκαναν μπούλινκ», επέμεινε και σχολίασε ότι «οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ξεσπάσει οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει προβλήματα. Κάτι πυροδότησε αυτόν τον νεαρό άνδρα και τον οδήγησε να πάει στο Butler και να κάνει αυτό που έκανε».

όπλοπυροβολισμόςΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώραΗΠΑ