Κόσμος|17.07.2024 09:40

Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: Οργή κατά της Μυστικής Υπηρεσίας - «Δεν βάλαμε σκοπευτές λόγω κεκλιμένης οροφής»

Newsroom

Σφοδρές αναταραχές συνεχίζεται να προκαλεί η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με τις Αρχές ασφαλείας να δέχονται επικρίσεις για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν στον 20χρονο να πυροβολήσει ανενόχλητος κατά του πρώην προέδρου αλλά και παρευρισκομένων στην προεκλογική του ομιλία.

Η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσιτλ κατηγορεί την «κεκλιμένη οροφή» για τη μη τοποθέτηση ομάδας ελεύθερων σκοπευτών στο κτίριο του δράστη, αναφέρει χαρακτηριστικά η New York Post.

«Το συγκεκριμένο κτίριο έχει κεκλιμένη στέγη στο υψηλότερο σημείο του. Και έτσι, υπάρχει ένας παράγοντας ασφαλείας που θα λαμβανόταν υπόψη ότι δεν θα θέλαμε να βάλουμε κάποιον σε μια κεκλιμένη οροφή», δήλωσε η ίδια στο ABC News. «Και έτσι, πάρθηκε η απόφαση να ασφαλίσουμε το κτίριο, από το εσωτερικό», ανέφερε.

Γνώριζαν πως είναι τρωτό σημείο η ταράτσα που σκαρφάλωσε ο δράστης

Η Τσιτλ επίσης παραδέχτηκε ότι η Μυστική Υπηρεσία γνώριζε ότι η ταράτσα του κτιρίου ήταν ένα τρωτό σημείο ασφαλείας, ωστόσο, επέλεξε να μην τοποθετήσει πράκτορες εκεί, αφήνοντάς την ορθάνοιχτη για τον Κρουκς να βρει ένα ιδανικό πόστο, έχοντας ως θέα τον Τραμπ πάνω στο βήμα.

Από την ταράτσα, ο Κρουκς είχε καθαρή οπτική επαφή και ήταν σε απόσταση περίπου 130 μέτρων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και ειδικοί του FBI έχουν αναφέρει σε αμερικανικά μέσα πως το επιχειρησιακό σχέδιο είναι γεμάτο «τρύπες» και παραλείψεις.

Αυξημένες πιέσεις να παραιτηθεί η επικεφαλής 

Σημειώνεται πως η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας δέχεται αυξανόμενος πιέσεις να παραιτηθεί μετά τους καταστροφικούς χειρισμούς της υπηρεσίας, ωστόσο η ίδια αρνείται να αφήσει την θέση της. «Η ευθύνη σταματάει σε μένα. Είμαι η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας και πρέπει να βεβαιωθώ ότι θα επανεξετάσουμε τους πόρους και το προσωπικό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ήταν απαράδεκτο και δεν πρέπει να ξανασυμβεί», τόνισε.

Σφοδρές αντιδράσεις στα social media - Η αιχμηρή ανάρτηση του Μασκ 

Η συνέντευξη αυτή της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στα social media. Χαρακτηριστικά, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε μια εικόνα με ένα γαριδάκι σε μια πόρτα, κοροϊδεύοντας το σχέδιο ασφάλειας της Μυστικής Υπηρεσίας.

ΗΠΑαπόπειρα δολοφονίαςΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώρα