Κόσμος|17.07.2024 20:43

Ιταλία: «Φέρθηκαν σαν ήρωες» - Θλίψη για τον θάνατο πυροσβεστών σε φωτιά

Newsroom

Πέθαναν σήμερα (17/7) δύο πυροσβέστες στην Ιταλία κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για κατάσβεση φωτιάς στον δήμο Νόβα Σίρι, στην επαρχία Ματέρα, σκορπώντας τη θλίψη στο ομώνυμα Σώμα.

Σύμφωνα με το Sky New Italy, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό στην Ιταλία, την ώρα που ο δήμαρχος της Νόβα Σίρι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των δύο πυροσβεστών.

«Φέρθηκαν σαν ήρωες» είπε ο δήμαρχος της Νόβα Σίρι, Antonello Mele, για να συμπληρώσει: «Εκ μέρος της κοινότητάς μας, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το θάρρος που έδειξαν στην προσπάθειά τους να σώσουν μία οικογένεια από τις φλόγες».

«Συλλυπητήρια και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι. Είμαι κοντά στο Πυροσβεστικό Σώμα σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για το έργο και τη θυσία σας» κατέληξε ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης.
Ιταλία: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης μιας δασικής πυρκαγιάς (…) δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί», ανακοίνωσε η πυροσβεστική, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Πολλές μικρές πυρκαγιές εκδηλώνονται σχεδόν καθημερινά στην Ιταλία και ιδίως στα νότια και τα νησιά, καθώς η χώρα πλήττεται από κύμα καύσωνα.

Την Τρίτη, τα δρομολόγια των τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Ρώμης-Νάπολης διακόπηκαν λόγω μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μικρή απόσταση από την ιταλική πρωτεύουσα.

θάνατοςπυροσβέστεςφωτιάΙταλία