Κόσμος|18.07.2024 11:50

Δείτε βίντεο: Ο Μπάιντεν κοπιάζει να κατέβει τα σκαλιά του AirForce One – Δυσκολεύεται να μπει στο αυτοκίνητο

Newsroom

Στην οικία του στο Ντελάγουερ επέστρεψε ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο 81χρονοw, που διεκδικεί την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο, χωρίς να φοράει μάσκα, κατέβηκε με προσοχή τα σκαλιά του AirForce One Κοντοστάθηκε για λίγο  για να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους και μπήκε στη θωρακισμένη SUV που τον περίμενε.

Χωρίς μάσκα και περπατώντας με προσοχή 

Ο Μπάιντεν, ο οποίος αμφισβητείται από μερίδα των Δημοκρατικών, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, θα παραμείνει σε καραντίνα για μερικά εικοσιτετράωρα στο σπίτι του στο Ντελάγουερ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Λευκού Οίκου έχει ήπια συμπτώματα, όπως, ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ οι πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα, προκειμένου να μην χάσουν κάθε πιθανότητα οι Δημοκρατικοί να επανεκλέγουν όλο και εντείνονται.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία των ΗΠΑ, ο Τσακ Σούμερ όσο και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν με τον Μπάιντεν του ζήτησαν να παραμερίσει. 

Τζο ΜπάιντενΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΚορονοϊόςειδήσεις τώρα