Κόσμος|18.07.2024 17:16

Φρικτό βίντεο από την Ταϊλάνδη: Οι τελευταίες στιγμές των τουριστών λίγο πριν δηλητηριαστούν με κυάνιο

Newsroom

Ο φρικτός θάνατος έξι τουριστών από δηλητηρίαση σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ.

Οι τελευταίες στιγμές των θυμάτων

Πλάνα που έχουν στη διάθεσή του βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τη στιγμή που τα πέντε θύματα έφτασαν στο δωμάτιο στο οποίο εν αγνοία τους θα κατέληγαν νεκρά μετά από λίγο.

Όλα για μια αποτυχημένη επένδυση

Σημειώνεται ότι η Αμερικανίδα πολίτης Sherine Chong, 56 ετών, πιστεύεται ότι δηλητηρίασε τον εαυτό της και άλλα πέντε άτομα με κυάνιο, μέσα στο ξενοδεχείο της Ταϊλάνδης αφού συγκέντρωσε τεράστια χρέη που σχετίζονται με μια επένδυση σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία.

Οι έξι βρέθηκαν νεκροί από τις καμαριέρες στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ αργά την Τρίτη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μέχρι τότε ήταν νεκροί εδώ και 24 ώρες.

Φέρεται ότι είχε πείσει ένα παντρεμένο ζευγάρι και δύο άλλα θύματα μεταξύ των νεκρών να ρίξουν κεφάλαια στο έργο, και τελικά να έχασαν περίπου 10 εκατομμύρια μπατ – περίπου 280.000 δολάρια.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Μπανγκόκ, στρατηγός Noppassin Poonsawat, δήλωσε ότι η ομάδα είχε κάνει ξεχωριστό check-in στο ξενοδοχείο το Σαββατοκύριακο και τους είχαν παραχωρηθεί πέντε δωμάτια - τέσσερα στον έβδομο όροφο και ένα στον πέμπτο.

Ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν τη Δευτέρα, αλλά δεν το έκαναν: Τέσσερα από τα θύματα είναι οι Βιετναμέζοι υπήκοοι Thi Nguyen Phuong, 46 ετών, ο σύζυγός της Hong Pham Thanh, 49 ετών, Thi Nguyen Phuong Lan, 47 ετών, και Dinh Tran Phu, 37 ετών. Οι άλλοι δύο είναι οι Αμερικανοί πολίτες Sherine Chong, 56 ετών, και Dang Hung Van, 55 ετών.

Το απόγευμα της Δευτέρας, και οι έξι τους είχαν συγκεντρωθεί στο δωμάτιο του πέμπτου ορόφου. Η ομάδα παρήγγειλε φαγητό και τσάι, το οποίο παραδόθηκε στο δωμάτιο γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 BST) και το παρέλαβε η κα Chong - η οποία ήταν το μόνο άτομο στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, ένας σερβιτόρος προσφέρθηκε να φτιάξει τσάι για τους καλεσμένους, αλλά η κα Chong το αρνήθηκε. Ο σερβιτόρος θυμήθηκε ότι «μιλούσε πολύ λίγο και ήταν εμφανώς αγχωμένη», ανέφεραν οι αρχές. Ο σερβιτόρος έφυγε αργότερα από το δωμάτιο.

Η υπόλοιπη ομάδα άρχισε στη συνέχεια να εισέρχεται στο δωμάτιο σε διάφορα σημεία, μεταξύ 14:03 και 14:17. Κανείς άλλος δεν πιστεύεται ότι μπήκε στο δωμάτιο εκτός από τους έξι που βρίσκονταν μέσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρχαν ενδείξεις πάλης, ληστείας ή παραβίασης.Αργότερα βρήκαν ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού.

δηλητηρίασηξενοδοχείοΤαϊλάνδηειδήσεις τώρα