Κόσμος|18.07.2024 17:08

Στήριξη Ερντογάν προς Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας - Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Μαρία Ζαχαράκη

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση κατά της δημοκρατίας, επαινώντας την αντίδραση του Τραμπ ως γενναία και αξιοθαύμαστη. Επισήμανε ότι η συνέχιση των προγραμμάτων του Τραμπ χωρίς διακοπή ενισχύει τη δημοκρατία και αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης στη διορατικότητα του αμερικανικού λαού.

Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την ισχυρή ηγετική ικανότητα του Τραμπ, επιδοκιμάζοντας τα μηνύματα ενότητας, που εξέπεμψε για τη μείωση της πολιτικής έντασης στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το πρόσφατο γεγονός, και επικρότησε την επίσημη ανάδειξη του Τραμπ ως υποψηφίου προέδρου από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εκφράζοντας την ελπίδα για σταθερότητα και ενότητα στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

"Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την απόπειρα δολοφονίας ως επίθεση κατά της δημοκρατίας. Δήλωσε ότι η γενναία στάση του Τραμπ μετά την αποτρόπαια επίθεση είναι αξιοθαύμαστη, ότι η συνέχιση των προγραμμάτων του χωρίς διακοπή ενισχύει τη δημοκρατία και ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη διορατικότητα του αμερικανικού λαού. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Τραμπ επέδειξε ισχυρή ηγετική ικανότητα με τα κατευναστικά μηνύματα ενότητας για τη μείωση της πόλωσης και της έντασης μετά την απόπειρα δολοφονίας και συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την επίσημη ανάδειξή του σε υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα", σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΝτόναλντ Τραμπ