Κόσμος|21.07.2024 18:41

Τραγωδία: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μετά την προσπάθειά του να διασχίσει τον Ατλαντικό

Newsroom

Νεκρό εντοπίστηκε ζευγάρι που ξεκίνησε ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό στον Ατλαντικό Ωκεανό βρέθηκαν σε μια ξεβρασμένη σωσίβια λέμβο σχεδόν έξι εβδομάδες αφότου εθεάθησαν για τελευταία φορά.

Η Βρετανίδα Sarah Packwood και ο Καναδός σύζυγός της Brett Clibbery πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν το σκάφος τους και χάθηκαν πριν ξεβραστούν στο νησί Sable κοντά στη Νέα Σκωτία στον Καναδά στις 12 Ιουλίου.

Το ζευγάρι είχε δηλωθεί ως αγνοούμενο στις 18 Ιουνίου, αφού έφυγε από τη Νέα Σκωτία με το γιοτ Theros, μήκους 13 μέτρων, μια εβδομάδα νωρίτερα. Ήταν καθ' οδόν προς τις Αζόρες - περίπου 3.228 χιλιόμετρα μακριά - με το ταξίδι να έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 21 ημέρες. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του κ. Clibbery, James, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι είχε πεθάνει, λέγοντας ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν «πολύ δύσκολες».

Είπε ότι το ζευγάρι θα μας λείψει «για πάντα», προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που θα γεμίσει το κενό που άφησε ο μέχρι στιγμής ανεξήγητος θάνατός τους».

Δεν είναι σαφές πώς ο ονειρεμένος υπερατλαντικός διάπλους του ζευγαριού κατέληξε σε τραγωδία. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε η Βασιλική Καναδική Εφιππη Αστυνομία στο BBC την Κυριακή.

Μια θεωρία που εξετάζουν οι ερευνητές είναι ότι το γιοτ χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο που δεν αντιλήφθηκε τη σύγκρουση, σύμφωνα με τον καναδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Saltwire. «Το πλήρωμα του ιστιοφόρου είτε δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση» είτε μπορεί να ήταν κάτω με το Theros στον αυτόματο πιλότο, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Saltwire.

Η καναδική ακτοφυλακή και τα στρατιωτικά αεροσκάφη δεν έχουν εντοπίσει συντρίμμια ή οποιοδήποτε σημάδι του σκάφους, αναφέρει το Saltwire.