Κόσμος|22.07.2024 12:18

Τραμπ: Αλλάζει στρατηγική με την Χάρις στο επίκεντρο - Γιατί η απόσυρση Μπάιντεν ήταν το χειρότερο σενάριο

Newsroom

Νέα στρατηγική πιστή στο δόγμα «φουλ επίθεση» αποφασίζει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, με τα πυρά του πλέον να απευθύνονται στην Καμάλα Χάρις. Η εκστρατεία του εστιάζει σε επιθέσεις που έχουν στόχο τα έργα της ως αντιπρόεδρος αλλά και το παρελθόν της, ωστόσο αυτό δεν είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση καθώς όλη η καμπάνια είχε ήδη στηθεί γύρω από τον τωρινό πρόεδρο.

Η εκστρατεία του Τραμπ θεωρεί τη Χάρις ως την πιο πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών, ειδικά μετά την υποστήριξη που της έδωσε ο Μπάιντεν, και ήδη συγκεντρώνει φακέλους με στοιχεία εναντίον της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

«Η μαριονέτα του Μπάιντεν» - Οι επιθέσεις που ετοιμάζει η εκστρατεία Τραμπ

Οι επιτροπές πολιτικής δράσης που πρόσκεινται στον Τραμπ, όπως η MAGA Inc, θα εξαπολύσουν ένα κύμα επιθέσεων εναντίον της Χάρις, συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεοπτικής διαφήμισης ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις πολιτείες μάχης της Πενσυλβάνια, της Τζόρτζια και της Αριζόνα, που θα την παρουσιάζει ως «μαριονέτα της κυβέρνησης Μπάιντεν», αναφέρει η Guardian.

Το στοίχημα της εκστρατείας του Τραμπ είναι ότι οι Δημοκρατικοί φοβούνται το ενδεχόμενο αντιδράσεων από την προοδευτική τους βάση αν παραμερίσουν τη Χάρις, η οποία βρίσκεται σε τροχιά να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα υποψήφια του κόμματος.

Ωστόσο, ορισμένοι ανώτεροι σύμβουλοι της εκστρατείας του Τραμπ είναι αβέβαιοι για το αν όντως θα γίνει υποψήφια, κάτι που θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο τη στρατηγική τους.

Γιατί θα ζοριστεί η εκστρατεία του Τραμπ με την Χάρις

Η εκστρατεία του Τραμπ ωστόσο ήταν πάντα στημένη για να νικήσει ένα πρόσωπο. Τον Μπάιντεν.

Το πρόβλημα τους είναι ότι οι καλύτερες ατάκες που είχαν ήταν κατά του Μπάιντεν, σχετικά με την ηλικία και τη διανοητική του οξύτητα. Ωστόσο, αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον, αλλά μπορεί να ανιστραφούν οι ρόλοι και να υιοθετηθούν από τους Δημοκρατικούς, δεδομένου ότι τώρα ο Τραμπ θα είναι ο γηραιότερος υποψήφιος.

Επίσης, η εκστρατεία του Τραμπ έχει ξοδέψει ήδη πολλά εκατομμύρια σε διαφημίσεις που επιτίθενται στον Μπάιντεν, τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του και τα σαρδάμ, τα οποία πλέον θεωρούνται χαμένα χρήματα.

Όπως ανέφεραν πηγές στην Guardian, η απόσυρση του Μπάιντεν ήταν το χειρότερο σενάριο για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, καθώς τον παρότρυναν με ειρωνεία να παραμείνει στην κούρσα.

Μάλιστα, φέρεται να είχα εκδώσει και εσωτερική οδηγία τον περασμένο μήνα για να διασφαλίσει ότι τα στελέχη της δεν θα σχολίαζαν την πίεση που ασκούσαν οι Δημοκρατικοί στον Μπάιντεν να αποχωρήσει, για να μην τον οδηγήσουν τελικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Τραμπ ανησυχούσε για την απόσυρση του Μπάιντεν

Εδώ και εβδομάδες, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανησυχούσε περισσότερο για το ενδεχόμενο να κατέβει εναντίον της Χάρις παρά του Μπάιντεν, με ορισμένους ανώτερους συμβούλους να πιστεύουν ότι η Χάρις ήταν καλύτερη στο να μεταφέρει μηνύματα σχετικά με τις αμβλώσεις και τα νομικά προβλήματα του πρώην προέδρου.

Η Χάρις έχει μιλήσει έντονα για τα δικαιώματα των αμβλώσεων, ένα θέμα για το οποίο ο Τραμπ έχει πει στους συμβούλους του ότι θεωρεί ότι είναι εκλογικά χαμένο, αφού οι Ρεπουμπλικανοί υπέστησαν πολύ χαμηλές επιδόσεις στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 μετά την ανατροπή της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Επίσης, το γεγονός πως η Χάρις είναι εισαγγελέας, σημαίνει πως μπορεί να αναδείξει καλύτερα την ποινική καταδίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη και τα 34 κακουργήματα που αφορούν την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να καλυφθεί ένα σχέδιο μυστικών χρημάτων για να επηρεάσει τις εκλογές του 2016.

Ορισμένοι σύμμαχοι του Τραμπ αναφέρουν επίσης πως η Καμάλα Χάρις ελκύει το διαδίκτυο, με ατάκες της να έχουν γίνει viral στα social media στο παρελθόν. 

εκλογές ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΤζο ΜπάιντενΗΠΑειδήσεις τώραΚάμαλα Χάρις