Κόσμος|22.07.2024 14:23

Η «ευτυχισμένη» παρέλαση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στην Κύπρο

Μαρία Ζαχαράκη

Με αφορμή την 50ή επέτειο εισβολής στην Κύπρο και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Ιουλίου στα Κατεχόμενα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ένα βίντεο με πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και αεροσκάφη πλαισιωμένο από ένα επικό τραγουδάκι για την Κύπρο, προσπαθώντας να δείξει ότι η τουρκική εισβολή ήταν μια ηρωική πράξη.

Στο βίντεο, όπου παρουσιάζεται η αρμάδα των πολεμικών μηχανών της Τουρκίας, βλέπουμε επίσης πολιτικούς να πανηγυρίζουν στα κατεχόμενα εδάφη, ενώ το τραγουδάκι αναφέρεται στους «μεγάλους Τούρκους που αγωνίζονται για την ειρήνη» και τις «νίκες» της ιστορίας τους. Το υπουργείο στην ανάρτησή του ταυτόχρονα θυμίζει τα «βάναυσα εγκλήματα» της ΕΟΚΑ, επιδιώκοντας να φτάσει τον εθνικιστικό οίστρο στο αποκορύφωμά του.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

«Είμαστε ένα με το στρατό και το έθνος μας

Θα πεθαίναμε για την πατρίδα μας χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια

Είμαστε οι μεγάλοι Τούρκοι που αγωνιζόμαστε για την ειρήνη

Κάθε σελίδα της ιστορίας μου είναι γεμάτη νίκες

Γιορτάσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό την 50ή επέτειο της Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης.

50 πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και αεροσκάφη υποδέχτηκαν τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας.

Μνημονεύουμε τους συμπατριώτες μας που σφαγιάστηκαν βάναυσα από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, τους ηρωικούς μας μάρτυρες και τους βετεράνους που χάσαμε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με οίκτο, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και ευχόμαστε στους εν ζωή βετεράνους μας υγεία και ευτυχισμένη μακροζωία», αναφέρει η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.