Κόσμος|22.07.2024 16:52

Άδωνις Γεωργιάδης: Οργή στην Τουρκία για το «με τα F-35 θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

Μαρία Ζαχαράκη

Πρώτη είδηση είναι την τελευταία ώρα στην Τουρκία η δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ότι η Ελλάδα μπορεί αντίστοιχα να πάει ξαφνικά μια νύχτα με τα F-35 της στην Άγκυρα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ καταδικάζουν τη δήλωση του Γεωργιάδη ως «σκανδαλώδη» και «απειλητική», όταν δεν έχουν περάσει παρά μόλις δύο χρόνια από τότε που ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε ακριβώς την ίδια ρητορική απειλής κατά της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιτεθεί «ξαφνικά ένα βράδυ».

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο OPEN, είπε: «Ακούω αυτή τη φράση "μια νύχτα ξαφνικά" και γελάω. Μπορούμε κι εμείς να πάμε ξαφνικά στην Τουρκία με τα F-35 σε μια νύχτα. Είδατε τι έγινε στην Υεμένη; Αν έχεις F-35 που δεν πιάνονται στα ραντάρ, μπορείς ξαφνικά να βρεθείς στην Άγκυρα ένα βράδυ και να τα καταρρίψεις στη μέση του πουθενά. Δεν λέω ότι θα το κάνουμε, γιατί δεν θέλουμε να το κάνουμε, αλλά με κάνει να γελάω, όταν το λέει αυτό ο Ερντογάν. Με τι θα έρθετε στην Ελλάδα ένα βράδυ; Με τα παπούτσια που έχεις».

Τα τουρκικά μέσα σχολιάζουν ότι ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε άσχημα μηνύματα στην Τουρκία κι ότι στόχευσε ευθέως την Τουρκία.

Σαμπάχ

Ο Έλληνας υπουργός δεν μπορεί να το χωνέψει! Νομίζει ότι μπορεί να απειλεί την Τουρκία: Ξαφνικά ένα βράδυ...

Την ώρα που η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο εξέχουσες χώρες στον κόσμο με τα επιτεύγματά της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, οι εξελίξεις στον τομέα αυτό έχουν προκαλέσει δυσπεψία στην Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε την Τουρκία, χρησιμοποιώντας αστείες εκφράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία υστερεί στην αεροπορία, είπε: «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά στην Άγκυρα μια νύχτα».

Τζουμχουριέτ

Άσχημο μήνυμα από την Αθήνα προς την Άγκυρα. "Μπορούμε να προσγειωθούμε στην Άγκυρα ξαφνικά μια νύχτα...".

Χαλκ TV

Αμετροεπείς κουβέντες από Έλληνα υπουργό κατά την επέτειο της Κυπριακής Επιχείρησης

Αϊντίνποστ

Σκανδαλώδης δήλωση του Έλληνα υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη! «Μπορεί να έρθουμε στην Άγκυρα ξαφνικά ένα βράδυ»

Ενώ ο ελληνικός Τύπος είχε ξεσηκωθεί με τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν από την Κύπρο, ο υπουργός Υγείας έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή.

Χαμπέρ Ακτουέλ

Ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Δήλωση-φλας από την Ελλάδα!

Ντογρού Χαμπέρ

Αγενής δήλωση από τον Έλληνα υπουργό: «Θα έρθουμε ξαφνικά στην Άγκυρα ένα βράδυ»

Τα μηνύματα του Προέδρου Ερντογάν για την 50ή επέτειο της επιχείρησης στην Κύπρο εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στην Ελλάδα. Μετά τα σκανδαλώδη δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προέβη επίσης σε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια.

Χαμπέρ 3

Θρασύ ξέσπασμα της Ελλάδας: «Μπορούμε να προσγειωθούμε στην Άγκυρα οποιαδήποτε ώρα της νύχτας»

Κι ο τουρκικός τύπος συνεχίζει κατά Γεωργιάδη:

Χουριέτ: Δεύτερη σκανδαλώδης δήλωση από την Ελλάδα: "Μπορούμε να έρθουμε στην Άγκυρα με F-35 ξαφνικά μια νύχτα"

Ενώ οι σκανδαλώδεις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον τουρκικό στρατό αύξησαν την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, κι ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προέβη επίσης σε αδιανόητες δηλώσεις για την Τουρκία. Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Χουριέτ, απέδωσε την αιτία αυτών των δηλώσεων στο φόβο της Ελλάδας για την Τουρκία και στην ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

Ζουν με το φόβο της Τουρκίας

Δηλώνοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να σταματήσει την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ο Καρακούς είπε: "Ο λόγος για αυτή τη δήλωση είναι ο φόβος που βιώνουν για το γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή. Ζουν με το φόβο της Τουρκίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, γνωρίζουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο".

Η απάντηση στα F-35 είναι το ΚΑΑΝ

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να χτυπήσει εύκολα την Τουρκία», πρόσθεσε ο Καρακούς. "Έχουμε το ΚΑΑΝ στα χέρια μας ως απάντηση στα F-35. Προσπαθούμε να αυξήσουμε τα 20 Kaan μέχρι το 2028. Τα Kaan θα αποτελέσουν αποτρεπτική δύναμη έναντι των F-35. Η κατοχή του Kaan θα σημαίνει ότι αν προσπαθήσετε να επιτεθείτε στην Άγκυρα, θα πυροβολήσουμε την Αθήνα αόρατα". Ο Καρακούς υπενθύμισε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει την πώληση των F-35 στην Ελλάδα και ανακοινώθηκε ότι αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν το 2024, το πρώτο F-35 θα παραδοθεί στην Ελλάδα το 2028. Εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα παραλάβει περισσότερα από 20 αεροσκάφη σε πρώτη φάση.

Τουρκίαειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδηςτουρκικά ΜΜΕF-35