Κόσμος|22.07.2024 17:16

Εκλογές ΗΠΑ - Το poll of polls του CNN: Τι δείχνει η «μητέρα» των δημοσκοπήσεων

Newsroom

Το CNN δημοσιεύει σήμερα την αποκαλούμενη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» (poll of polls) για να παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τη δυναμική της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, σε σχέση με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή

Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν έναν έντονο ανταγωνισμό χωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα, με την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκονται πολύ κοντά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Το CNN Poll of Polls συγκεντρώνει και παρουσιάζει τον μέσο όρο των έξι πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων από εγγεγραμμένους ή πιθανούς ψηφοφόρους που πληρούν τα κριτήρια του CNN.

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων συνδυάζει δεδομένα από τις ακόλουθες δημοσκοπήσεις: CBS News / YouGov (16-18 Ιουλίου), NBC News (7-9 Ιουλίου), Fox News (7-10 Ιουλίου), NPR / PBS News / Marist College (9-10 Ιουλίου), ABC News / Washington Post / Ipsos (5-9 Ιουλίου) και CNN (28-30 Ιουνίου).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Τραμπ συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 48% υποστήριξη στις έξι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ η Χάρις βρίσκεται στο 47%. Όλες οι δημοσκοπήσεις διεξήχθησαν μετά το προεδρικό ντιμπέιτ του CNN τον περασμένο μήνα, εκτός από μία – τη δημοσκόπηση των CBS / YouGov – η οποία έγινε μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στις 13 Ιουλίου.

Δεν περιλαμβάνονται δημοσκοπήσεις που εξετάζουν την υποστήριξη προς ανεξάρτητους ή τρίτους υποψηφίους.

ΗΠΑΚάμαλα ΧάριςΝτόναλντ Τραμπεκλογές ΗΠΑ