Κόσμος|22.07.2024 19:48

Ελληνοαμερικάνος πρώην γερουσιαστής για Μπάιντεν: «Τι μου είπε ο Μπάιντεν 7 μέρες πριν από την παραίτησή του»

Newsroom

«Μίλησα με τον πρόεδρο Μπάιντεν πριν από 7-8 μέρες. Οι συζητήσεις μας ήταν προσωπικές. Το θέμα μας ήταν το πώς θα αποτρέψουμε την πιθανότητα ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, γιατί αν προεδρεύσει ξανά, θα κινδυνεύσει η δημοκρατία, η οικουμένη από την παρουσία του στην πολιτική ζωή της Αμερικής» τόνισε ο Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ

«Ο Μπάιντεν έχει προβλήματα υγείας»

«Ο πρόεδρος έχει προβλήματα υγείας, όπως έχετε δει. Στο debate που έκανε ήταν άρρωστος και τώρα έχει κορονοϊό. Ο κορονοϊός σε ηλικία 80 ετών είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορείς να έχεις» υπογράμμισε ο κ. Σπύρου.

«Θα παραμείνει πρόεδρος» σημείωσε ο κ. Σπύρου ενώ υπογράμμισε: «Το θέμα είναι η ικανότητά του να φέρει εις πέρας 107 ημέρες που απομένουν μέχρι την εκλογή η οποία έχει να κάνει με τη Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις από τον Ντόναλντ Τραμπ, δύο κεφάλια παρουσιάζονται.

Επομένως, είναι πάρα πολύ δύσκολη η περίοδος της καμπάνιας και νομίζω αυτό κατάλαβε ο πρόεδρος, ότι δηλαδή η σωματική του ικανότητα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Επομένως για την εκλογή έχει δώσει στην αντιπρόεδρο την προεκλογική εκστρατεία. Θα την κάνουμε με μια νέα γενιά Δημοκρατικών και νομίζω θα έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο όλοι θέλουμε να έχουμε.

Την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ και τη συνέχεια της Δημοκρατίας και στη συνέχεια η Αμερική να είναι ο ηγέτης της ελεύθερης κοινωνίας».

Τι είπε για την Καμάλα Χάρις

Σχετικά με την Καμάλα Χάρις ανέφερε: «Θα τα καταφέρει όπως τα κατάφεραν την προηγούμενη εκλογή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ενωμένο. Οι Αμερικανοί πολίτες είναι ενωμένοι».

Ξεκαθάρισε ο κ. Σπύρου ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Μπαράκ Ομπάμα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Πελόζι. Όλοι οι ηγέτες είναι ενωμένοι. Είμαστε η διαφορά μεταξύ του ’80 που μαλώσαμε και χάσαμε την εκλογή με τον Τζίμι Κάρτερ. Η διαφορά του ’68 που τα είχαμε βάλει με τον Τζόνσον και χάσαμε την εκλογή στον Ρίτσαρντ Νίξον.

(…) Δεν υπάρχει διχασμός στο Δημοκρατικό Κόμμα. Εδώ υπάρχει η φοβία ότι η σωματική ικανότητα του προέδρου (,πέιντεν) δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με την εκλογή που χρειάζεται».

Ο πρώην γερουσιαστής δήλωσε ότι πρόκειται «για μία μάχη της δημοκρατίας απένατι στη διακτατορία. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί για να σώσει τον εαυτό του από τις δίκες και καταργήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης – το οποίο είναι η δικαιοσύνη του λαού – τότε στην Αμερική θα έχουμε δικτατορία. Αυτό πήγε να κάνει στις 6 του Ιανουαρίου του 2020. Να κηρύξει τις εκλογές άκυρες, με αντίπαλο ο οποίος πήρε 86 εκατομμύρια ψήφους».

«Το δικαστήριο δεν έδωσε καμία ασυλία στο Ντόναλντ Τραμπ» τόνισε ο κ. Σπύρου. «Του έδωσε αυτό το οποίο πρέπει να δώσει. Ότι αν οι πράξεις του είχαν σχέση με την προεδρία και τη θέση την οποία είχε, έχει ασυλία.

Επομένως, το δικαστήριο και οι ένορκοι θα αποφασίσουν για το κάθε παράπτωμα το οποίο έγινε ή εάν έγινε, με βάση την εξουσία την οποία είχε. (…) Έδωσε ασυλία στις πράξεις τις οποίες έχουν να κάνουν με την προεδρία.

Δεν ήταν πράξη της Προεδρίας να κρεμάσει τον αντιπρόεδρό του. Δεν ήταν πράξη της Προεδρίας να σταματήσει τους εκλέκτορές του και να τους αντικαταστήσει με ψεύτικους.

Αυτά δεν είναι μέσα στην δικαιοσύνη και μέσα στην άσκηση της Προεδρίας. Θα περιμένετε να τελειώσουν οι εκλογές και ο Τραμπ θα πάει εκεί που πρέπει να πάει για τις παραβιάσεις που έκανε. Στη φυλακή».

Αναφορικά με τα ονόματα φαβορί για τη θέση του αντιπροέδρου, ο πρώην γερουσιαστής είπε: «Εγώ θα έλεγα είναι μεταξύ τεσσάρων ατόμων: του γερουσιαστή Κέλι, τον Σαπίρο, τον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια, τον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας και τον κυβερνήτη του Κεντάκι».

«Χωρίς καμία αμφιβολία» είναι φαβορί η περίπτωση της Χάρις, υπογράμμισε.

Κάμαλα Χάριςεκλογές ΗΠΑΤζο Μπάιντενειδήσεις τώρα