Κόσμος|22.07.2024 20:48

Εκλογές ΗΠΑ: Η Πελόζι στηρίζει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις

Newsroom

Η επίτιμη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτής και εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών του Δημοκρατικού Κόμματος Νάνσι Πελόζι υποστηρίζει την Καμάλα Χάρις ως υποψήφια του κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Πελόζι είχε συμβάλει καθοριστικά στο να πείσει τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την εκστρατεία επανεκλογής του, σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα στα πολιτικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν θα είναι στην κορυφή του ψηφοδελτίου τον Νοέμβριο, και υποστήριξε τη Χάρις, η Πελόζι δεν ακολούθησε αρχικά το παράδειγμά της.

Ωστόσο, λιγότερο από 24 ώρες αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση. «Σήμερα, με απέραντη υπερηφάνεια και απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας υποστηρίζω την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ενθουσιώδης υποστήριξή μου στην Καμάλα Χάρις για την προεδρία είναι επίσημη, προσωπική και πολιτική», δήλωσε η Πελόζι.

Και πρόσθεσε: «Επισήμως, έχω δει τη δύναμη και το θάρρος της Χάρις ως υπέρμαχος των εργαζόμενων οικογενειών, κυρίως αγωνιζόμενη για το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει. Προσωπικά, γνωρίζω την Καμάλα Χάρις εδώ και δεκαετίες ως ριζωμένη στις ισχυρές αξίες, την πίστη και τη δέσμευση στη δημόσια υπηρεσία. Πολιτικά, μην κάνετε κανένα λάθος: Η Χάρις ως γυναίκα στην πολιτική είναι εξαιρετικά οξυδερκής - και έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο».

Κάμαλα ΧάριςΤζο ΜπάιντενΝάνσι Πελόζιεκλογές ΗΠΑειδήσεις τώρα