Κόσμος|23.07.2024 07:05

Νέος στόχος της Τουρκίας ο Άδωνις Γεωργιάδης: Επιθέσεις κατά του υπ. Υγείας μετά τις δηλώσεις για τα F-35

Μαρία Ζαχαράκη

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία, καθώς τα τουρκικά μέσα φαίνεται να έχουν βρει νέο στόχο: τον Έλληνα υπουργό Υγείας. Μάλιστα τον στοχεύουν με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και καταδικάζουν τα λόγια του ως «σκανδαλώδη» και «απειλητικά».

Την ίδια ώρα χαρακτηρίζουν τον ίδιο τον υπουργό ως «θρασύ», «προκλητικό» και «τρελό» όταν δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιούσε ακριβώς την ίδια ρητορική απειλής κατά της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιτεθεί «ξαφνικά ένα βράδυ».

Διάφοροι απόστρατοι έχουν αρχίσει και βγαίνουν στα κανάλια και στις ιστοσελίδες και μιλούν άκρως προσβλητικά για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, γνωστός για τις ανθελληνικές του τοποθετήσεις υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ζει με τον φόβο της Τουρκίας και ότι η Τουρκία θα απαντήσει με τα δικά της αεροσκάφη τα Kaan λέγοντας ότι θα πυροβολήσουν την Αθήνα αόρατα.

Άλλοι αναλυτές, πνέουν τα μένεα από τα κανάλια για τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς λένε ότι θα έρθουν να ισοπεδώσουν την Αθήνα και πως τα ραντάρ της Τουρκίας πιάνουν μέχρι και τα σκάφη στο διάστημα και άλλες τέτοιες υπερβολές.

Από τη μια, λοιπόν, η στοχοποίηση του Νίκου Δένδια από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο και από την άλλη τώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα πολλά τουρκικά μέσα βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν κατά της Ελλάδας ξανά και να κατηγορούν τους Έλληνες υπουργούς ότι συνεχίζουν να προκαλούν παρά το ήπιο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.