Κόσμος|23.07.2024 21:10

Έλον Μασκ: Ο ιός της woke κουλτούρας «σκότωσε» τον γιο μου που έγινε τρανς

Newsroom

Ο Έλον Μασκ δήλωσε πως αισθάνεται «εξαπατημένος» από τη φυλομετάβαση του παιδιού του και αποφασισμένος να καταπολεμήσει αυτό που αποκαλεί «ιό της woke κουλτούρας». Αυτές τις απόψεις εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Τζόρνταν Πίτερσον για το Daily Wire.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι παρασύρθηκε από την «woke κουλτούρα» και επέτρεψε σε έναν από τους γιους του να μεταβεί σε τρανσέξουαλ γυναίκα. Η 20χρονη Βίβιαν Τζένα Γουίλσον δεν θέλει καμία επαφή με τον πατέρα της, ενώ στο παρελθόν είχαν πολιτικές διαφωνίες. Ο Μασκ την έχει χαρακτηρίσει «κομμουνίστρια» που πιστεύει ότι «οι πλούσιοι είναι κακοί».

«Με ξεγέλασαν»

Ο Έλον Μασκ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι η εμπειρία αυτή ήταν «κακή» για την οικογένειά του. «Ουσιαστικά με ξεγέλασαν να υπογράψω έγγραφα για ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου, τον Ξαβιέ», ανέφερε, χρησιμοποιώντας το προηγούμενο όνομα του παιδιού του. Σύμφωνα με τον Μασκ, αυτό συνέβη πριν καταλάβει τι ακριβώς γινόταν, σε μια περίοδο σύγχυσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, όταν του είπαν ότι ο Ξαβιέ μπορεί να αυτοκτονήσει.

Ο Τζόρνταν Πίτερσον διάσημος ψυχολόγος με γνωστές απόψεις για τον «παραδοσιακό ανδρισμό» υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος προκαλούν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στις τρανς από τη δυσφορία φύλου. «Είναι απίστευτα κακό και συμφωνώ μαζί σας ότι οι άνθρωποι που το προωθούν αυτό θα πρέπει να πάνε φυλακή», του απάντησε ο ιδρυτής της Tesla.

«Με ξεγέλασαν για να το κάνω. Δεν μου εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι στην πραγματικότητα απλώς φάρμακα αποστείρωσης», είπε ο Έλον Μασκ.

«Ο γιος μου είναι νεκρός»

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχασε τον γιο του. Στις ΗΠΑ, οι τρανσέξουαλ χρησιμοποιούν τον όρο deadnaming όταν οι άλλοι τους αποκαλούν με το όνομα που είχαν πριν αρχίσουν τη φυλομετάβαση.

«Ο γιος μου ο Ξαβιέ είναι νεκρός, σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό ορκίστηκε «να καταστρέψει τον ιό της woke κουλτούρας και σημειώνουμε κάποια πρόοδο».

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, η στροφή του προς τα δεξιά ξεκίνησε λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας και την εξαπάτηση που όπως υποστηρίζει, δέχτηκε. Αν και ο ίδιος δεν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για πολιτικές δωρεές, έχει χρηματοδοτήσει και τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς. Ωστόσο πλέον, εκφράζει εμφανώς τη στήριξή του προς το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

κατάθλιψητρανσέξουαλΈλον ΜασκΗΠΑειδήσεις τώρα