Κόσμος|24.07.2024 10:43

Επίθεση Μιλιέτ σε Άδωνι Γεωργιάδη: Γιατί να μην στείλουμε ένα μόσχευμα εγκεφάλου;

Μαρία Ζαχαράκη

Διαστάσεις λιβελλογραφήματος λαμβάνουν πλέον οι αντιδράσεις που διατυπώνονται στον τουρκικό Τύπο μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο ΟΡΕΝ, ότι «μπορούμε κι εμείς να πάμε μια νύχτα ξαφνικά με τα F-35 μας στην Άγκυρα».

Ο αρθρογράφος Οζάι Σεντίρ στη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ καλεί σήμερα το αναγνωστικό του κοινό να θυμηθεί την εποχή που η Τουρκία «έσωζε την» Ελλάδα από την πείνα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να πείσει πως πρέπει να το ξανακάνει το 2024. Μόνο που αυτή τη φορά, «ίσως πρέπει να στείλουμε κάτι πιο ουσιαστικό, όπως ένα μόσχευμα εγκεφάλου στους Έλληνες αξιωματούχους», όπως διατείνεται.

Ο Σεντίρ υπενθυμίζει «πως ενώ χιλιάδες Έλληνες πέθαιναν από την πείνα, η Τουρκία έστελνε βοήθεια με πλοία που δέχονταν επιθέσεις. Όμως τώρα, με τον Έλληνα υπουργό Υγείας να ονειρεύεται επιθέσεις στην Άγκυρα με F-35 που δεν μπορούν καν να φτάσουν εκεί, τα πράγματα έχουν πάρει μια γελοία τροπή».

«Θέλει να γίνει πρωθυπουργός ο Δένδιας» 

Σύμφωνα με τον Σεντίρ, «ο Έλληνας υπουργός Υγείας είναι τόσο αφελής που δεν γνωρίζει καν τις τεχνικές δυνατότητες των F-35 και τα προβλήματα ανεφοδιασμού τους. Ως Τουρκία, φαίνεται απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη μεταμόσχευση οργάνων, ιδιαίτερα στη μεταμόσχευση εγκεφάλου. Πέρα από τα αστεία, στην αναζήτηση ειρήνης με την Ελλάδα, γνωρίζαμε ήδη και περιμέναμε τη δηλητηριώδη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δένδιας για να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, αλλά αυτός ο αστείος υπουργός Υγείας, δεν ήταν καθόλου στο σχέδιο.

Αν ακολουθήσουμε την παροιμία ότι καλύτερα να έχουμε έναν έξυπνο εχθρό αντί για έναν ηλίθιο φίλο, δεν χρειαζόμαστε ούτε τη φιλία ούτε την εχθρότητα του Έλληνα υπουργού Υγείας».

«Δώστε τον» στην Ουάσιγκτον

Ο Σεντίρ προτείνει μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας να μεταφέρει την ανησυχία του για τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Υγείας στην Ουάσιγκτον. Διότι, «φυσικά, οι Αμερικανοί γερουσιαστές που ασχολούνται με την πώληση F-16 θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζουν ότι ένας Έλληνας υπουργός με περιορισμένη αντίληψη της στρατιωτικής τεχνολογίας απειλεί την Άγκυρα».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε αυτό το σημείο είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά απλό:

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να μεταφέρει άμεσα αυτή τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Υγείας στην Ουάσιγκτον.

Θυμηθείτε, την εποχή της πώλησης των F-16, υπήρχαν Αμερικανοί γερουσιαστές που είπαν ότι πρέπει να βάλουμε έναν όρο ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα εναντίον της Ελλάδας.

Πρέσβη των ΗΠΑ Φλέικ, τι κάνετε ενώ η πρωτεύουσα της χώρας μου απειλείται με τα όπλα που έχει εγκρίνει η χώρα σας προς πώληση;

Όταν η Τουρκία είπε ότι θα μπορούσε να έρθει ξαφνικά μια νύχτα, μιλούσε για να έρθει στα νησιά, που θα έπρεπε να είναι άοπλα σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, αλλά που είχαν γίνει οπλοστάσιο, και να τα αφοπλίσει, και όχι για να χτυπήσει την Αθήνα.

Τώρα κάποιος λέει να χτυπήσει την Άγκυρα. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουν ακόμη και τα αμερικανικά μάτια σας».

Σε μια έκκληση προς τον Γερμανό Πρέσβη, ο Σεντίρ προειδοποιεί ότι αν η Γερμανία συνεχίσει να μπλοκάρει την πώληση των Eurofighter, θα θεωρηθεί ότι υποστηρίζει την Ελλάδα στις τουρκοελληνικές σχέσεις.

«Κύριε (Γερμανέ) Πρέσβη, είστε η μόνη χώρα που εμποδίζει την πώληση του Eurofighter.

Εάν συνεχίσετε να παρεμποδίζετε την πώληση μετά από αυτή τη δήλωση της Ελλάδας, σημαίνει ότι παίρνετε το μέρος της Αθήνας στις τουρκοελληνικές σχέσεις. Ως Τούρκοι, διαβάζουμε τη στάση σας με αυτόν τον τρόπο και διαμορφώνουμε ανάλογα τις μελλοντικές σχέσεις.

Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να αποτρέψουμε την υπεράσπιση της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με το Άρθρο 5, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα αρνησικυρίας μας σε περίπτωση επίθεσης στη Γερμανία».

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει ο έξυπνος εχθρός από ηλίθιος φίλος»

Σύμφωνα με τον Οζάι Σεντίρ, ο Νίκος Δένδιας και ο Έλληνας υπουργός Υγείας είναι οι "σταγόνες" που μολύνουν το καθαρό νερό της ειρήνης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

«Έχω ξαναγράψει, αν δούμε μια σταγόνα ούρων σε 1 λίτρο καθαρό νερό, δεν μπορούμε να πιούμε αυτό το νερό. Ο Δένδιας ήταν η πρώτη σταγόνα, τώρα ήρθε και η δεύτερη, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία πάντως, μια σταγόνα μολύνει το νερό. Η ειρήνη μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας θα έρθει φιλτράροντας αυτές τις σταγόνες και με τη δύναμη της λογικής. Θα είναι πιο εύκολο να κάνουμε ειρήνη όταν αναπτυχθεί το μυαλό που ξέρει ότι η ειρήνη με την Τουρκία θα είναι κάτι καλό για τον ελληνικό λαό.

Στο άρθρο, δεν ανέφερα συγκεκριμένα τι θα μπορούσε να κάνει η Τουρκία στρατιωτικά εάν η απόπειρα να χτυπήσει την Άγκυρα ήταν πραγματική, γιατί αυτό δεν θα έκανε τίποτα από το να δημιουργήσει περισσότερη δυσοσμία από αυτές τις δύο σταγόνες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι ένας εξαιρετικά ευφυής πολιτικός, σίγουρα θα φτάσει στο σημείο να γίνει ο έξυπνος εχθρός σου αντί για τον ηλίθιο φίλο σου, ωστόσο θα ήταν ωφέλιμο για όλους να δράσουν γρήγορα...»/ 

Η «διάγνωση» της Γενί Σαφάκ

Από την άλλη, ο Ταμέρ Κορκμάζ, αναλυτής της εξίσου φιλο-κυβερνητικής Γενί Σαφάκ, προβαίνει στη «διάγνωση» ότι ο Γεωργιάδης χρειάζεται άμεσα ψυχιατρική φροντίδα, μιας και οι δηλώσεις του φαίνεται να είναι τόσο "κενές" όσο και οι ελπίδες της Ελλάδας σε έναν πιθανό πόλεμο με την Τουρκία.

Η χρόνια φοβία των Ελλήνων για την Τουρκία, όπως λέει, εκδηλώνεται με παράλογες δηλώσεις και θρασύτητα.

«Ειδικά όταν αναφέρονται στην Άγκυρα, οι Έλληνες θα πρέπει να θυμούνται ποιος "ήρθε ξαφνικά ένα πρωί" πριν από 50 χρόνια, στις 20 Ιουλίου», λέει.

«Η ψυχική υγεία του Έλληνα υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ιδιοκτήτη αυτής της «κενής» δήλωσης, μπορεί να έχει επιδεινωθεί.

Πρέπει να παρακολουθείται σε πλήρη ψυχιατρική κλινική, χωρίς καθυστέρηση! Ο χρόνιος φόβος τους για την Τουρκία εκφράζεται μερικές φορές με τη μορφή τέτοιων παράλογων δηλώσεων και αλαζονείας.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα εναντίον της Τουρκίας σε έναν πιθανό πόλεμο. Πόσο μάλλον να έρθει στην Άγκυρα... Ένα βράδυ, η Αθήνα καταρρέει ξαφνικά! Ξέρουν πολύ καλά ποιος ήρθε ξαφνικά ένα πρωί ακριβώς πριν από 50 χρόνια (στις 20 Ιουλίου)!»

F-35ελληνοτουρκικάΤουρκίαΝίκος Δένδιαςειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδης