Κόσμος|24.07.2024 15:11

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Μπάιντεν μετά την απόσυρσή του - Αν αναμονή του διαγγέλματος

Newsroom

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε χτες, Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την ανακοίνωση για την απόσυρσή του από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Μπάιντεν επιβιβάστηκε Air Force One, σε πτήση από το Ντόνβερ στην Ουάσινγκτον, επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο. 

Ευδιάθετος, κρατώντας μια μάσκα στο χέρι του καθώς πέρασε κορονοϊό χαιρέτισε τους δημοσιογράφους χωρίς να κάνει δηλώσεις. Το μόνο που απάντησε είναι «καλά» σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Εν αναμονή τους διαγγέλματος που θα εξηγήσει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία

Σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν θα αναφερθεί στους λόγους που τον εξώθησαν να αποσυρθεί από την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου και να παραδώσει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.

Ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης, απόψε στις 20:00 (τοπική ώρα· στις 03:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, να εξηγήσει την απόφασή του, που ήδη συγκαταλέγεται στις πιο θεαματικές πολιτικές ανατροπές της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας.

Η ομιλία, από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, θα είναι αναμφίβολα από τις σημαντικότερες όταν έρθει η ώρα του απολογισμού του.

Ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής, στα 81 του χρόνια, θα εξηγήσει γιατί αποφάσισε την Κυριακή, με επιστολή που δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, να εγκαταλείψει τον αγώνα — παρότι επέμενε ως εκείνη την ημέρα ότι όχι μόνο θα έφθανε ως το τέλος του δρόμου, αλλά «θα νικούσε» ξανά τον κ. Τραμπ.

Ο κ. Μπάιντεν, που μόλις βγήκε —έπειτα από σχεδόν μια εβδομάδα— από την απομόνωση στο παραθαλάσσιο σπίτι του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, μετά την επαναμόλυνσή του από τον νέο κορονοϊό, φαινόταν καταβεβλημένος καθώς κατέβαινε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στον Λευκό Οίκο.

Η υγεία του Δημοκρατικού προέδρου απασχόλησε έντονα τελευταία, καθώς ολοένα περισσότεροι κοινοβουλευτικοί της παράταξής του τον καλούσαν να παραμερίσει.

Λευκός ΟίκοςΚάμαλα Χάριςειδήσεις τώραΤζο ΜπάιντενΚορονοϊόςδιάγγελμα