Κόσμος|26.07.2024 09:14

Στην αντεπίθεση η τρανς κόρη του Μασκ: «Ήταν ψυχρός, αδιάφορος, ναρκισσιστής και δεν ήταν ποτέ δίπλα μου»

Newsroom

Η Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, η τρανσέξουαλ κόρη του Έλον Μασκ, έσπασε τη σιωπή της για τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη ο πατέρας της, που την αποκάλεσε μεταφορικά «νεκρή» λόγω της woke κουλτούρας.

Όπως δήλωσε η 20χρονη στην πρώτη της συνέντευξη στο NBC News, ο δισεκατομμυριούχος ήταν απών από την ζωή της, από όταν ήταν παιδί, επειδή ήταν queer. Υπενθυμίζεται πως ο συνέντευξή του ο Μασκ είπε πως «δεν ήταν κορίτσι» και ότι είναι «νεκρή» και ισχυρίστηκε ότι τον είχαν «εξαπατήσει» για να εγκρίνει ιατρική περίθαλψη για αλλαγή φύλλου όταν ήταν 16 ετών.

Η Γουίλσον είπε ότι ο Μασκ δεν είχε εξαπατηθεί και ότι, αφού αρχικά δίστασε, ήξερε τι έκανε όταν συμφώνησε στη θεραπεία της, η οποία απαιτούσε τη συγκατάθεση των γονέων της.

«Οι δηλώσεις του ξεπέρασαν κάθε όριο»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ ξεπέρασαν ένα όριο, είπε. «Νομίζω ότι πίστευε πως δεν επρόκειτο να πω τίποτα και ότι θα το άφηνα να περάσει αδιαμαρτύρητα», είπε η Γουίλσον σε τηλεφωνική συνέντευξη και σημείωσε πως «αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνω, γιατί αν πρόκειται να πεις ψέματα για μένα, απροκάλυπτα σε ένα ακροατήριο εκατομμυρίων, δεν θα το αφήσω έτσι απλά να περάσει έτσι».

Η 20χρονη επίσης ανέφερε πως από όσο θυμάται, ο Μασκ δεν ήταν υποστηρικτικός πατέρας.

Είπε ότι σπάνια ήταν παρών στη ζωή της, αφήνοντας την ίδια και τα αδέλφια της να φροντίζονται από τη μητέρα τους ή από νταντάδες, παρόλο που είχε κοινή επιμέλεια.

Την πίεζε από παιδί να ντύνεται «αρρενωπά» 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο πατέρα της την έβριζε. «Ήταν ψυχρός, θύμωνε εύκολα, ήταν αδιάφορος και ναρκισσιστής», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ακόμα η νεαρή,  όταν ήταν παιδί, ο πατέρα της την παρενοχλούσε επειδή παρουσίαζε θηλυκά χαρακτηριστικά και την πίεζε να ντύνεται πιο αρρενωπά, ενώ πίεζε να αλλάζει και την φωνή της, ήδη από το δημοτικό σχολείο.

Η Γουίλσον, που τώρα σπουδάζει στο κολέγιο, δεν έχει δώσει ποτέ στο παρελθόν συνέντευξη και έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τη δημοσιότητα. Ωστόσο, τράβηξε την προσοχή το 2022, όταν ζήτησε δικαστική έγκριση στην Καλιφόρνια για να αλλάξει το όνομά της και, κατά τη διαδικασία, κατήγγειλε τον πατέρα της. «Δεν ζω πλέον με τον βιολογικό μου πατέρα ούτε επιθυμώ να σχετίζομαι με αυτόν με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε στη δικαστική κατάθεση.

«Η ζωή μου πρέπει να καθορίζεται από τις δικές μου επιλογές»

Η ίδια δήλωσε στο NBC News ότι εκείνη την εποχή εξεπλάγη από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη δικαστική κατάθεση, την οποία υπέβαλε όταν ήταν 18 ετών.

Η Γουίλσον είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Μασκ εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. «Θα ήθελα να τονίσω ένα πράγμα: είμαι ενήλικη. Είμαι 20 ετών. Δεν είμαι παιδί. Η ζωή μου πρέπει να καθορίζεται από τις δικές μου επιλογές», τόνισε.

Απαντά στον πατέρα της και μέσα των Threads του Instagram 

Σημειώνεται πως η 20χρονη απάντησε στα όσα δήλωσε ο πατέρας της και μέσω τα Threads του Instagram, τον αντίπαλο του Χ (πρώην Twitter) που κατέχει ο πατέρας της.

Σε μια από τις πολλές αναρτήσεις της ανέφερε:

«Αυτό είναι εντελώς ψευδές. Κυριολεκτικά δεν συνέβη ποτέ. Ποτέ. Δεν καταλαβαίνω από πού το έβγαλε αυτό. Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εμπνεύστηκε από τη σχολή του Milo Yannopoulos για τα στερεότυπα των γκέι, διάλεξε τυχαία ορισμένα από αυτά και τα χρησιμοποίησε σε μια τελευταία προσπάθεια να φανεί συμπαθής ενώ είναι εμφανώς στην λάθος πλευρά της ιστορίας». 

ειδήσεις τώρατρανσέξουαλτρανςΈλον Μασκ