Κόσμος|27.07.2024 13:33

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άφαντοι οι σαμποτέρ του σιδηροδρομικού δικτύου - «Τρέχουν» οι έρευνες

Newsroom

Οι έρευνες των γαλλικών Αρχών για να εντοπιστούν οι δράστες του σαμποτάζ, που είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο αρκετές ώρες πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνεχίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 70% των τρένων, δηλαδή 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, όπως έκανε γνωστό η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, που θα φτάνουν ακόμη και τις δύο ώρες στους συγκεκριμένους τρεις σιδηροδρομικούς άξονες.

Οι Αρχές έχουν δεσμευτεί να εντοπίσουν τους δράστες. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, δεσμεύτηκε να συλληφθούν άμεσα οι δράστες, αν και προς το παρόν δεν έχει υποδείξει ποιοι μπορεί να είναι.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ συνέστησε προσοχή στην εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά διευκρίνισε πως εκείνοι που κρύβονται πίσω από την επίθεση γνώριζαν με ποιο τρόπο θα προκαλούσαν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Οι μεγάλες αρτηρίες των τρένων υψηλής ταχύτητας στη βόρεια, ανατολική και δυτική Γαλλία παρέλυσαν και το ίδιο θα είχε συμβεί και σε άλλη μία στα νοτιοανατολικά αν μηχανικοί δεν είχαν εντοπίσει μια παρέα σαμποτέρ σε βαν. Οι τοπικές Αρχές συλλέγουν στοιχεία υπό τη γενική διοίκηση της γαλλικής αστυνομίας, της χωροφυλακής καθώς και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας SDAT με την ελπίδα να εντοπίσουν τους δράστες που τράπηκαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί, αφήνοντας πίσω τους άθικτους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

ΠαρίσιΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024τρέναειδήσεις τώραΓαλλία