Κόσμος|29.07.2024 14:50

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συνελήφθη ακροαριστερός ακτιβιστής για το σαμποτάζ στα τρένα

Newsroom

Ακτιβιστής της άκρας αριστεράς συνελήφθη σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF στην Ουασέλ, στα βόρεια της Γαλλίας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας.

Σειρά σαμποτάζ έπληξε την νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, το σιδηροδρομικό δίκτυο ακινητοποιώντας τρένα και δημιουργώντας χάος στους σιδηροδρομικούς σταθμούς λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η σύλληψή του

Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή (28/7) σε εγκαταστάσεις του δικτύου των σιδηροδρόμων είχε στο όχημά του «κλειδιά πρόσβασης σε τεχνικές εγκαταστάσεις της SNCF«, «πένσες-κόφτες» και «σετ κλειδιών πασπαρτού», καθώς και έντυπο υλικό ακροαριστερού περιεχομένου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο άνδρας κρατείται στην Ρουάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France 2 ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ταυτοποιήσει ορισμένα άτομα που θα μπορούσαν να έχουν διαπράξει αυτές τις ενέργειες σαμποτάζ, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ ακριβείς, στοχευμένες... με τον τρόπο που ακολουθεί κατά παράδοση η άκρα αριστερά».

Χειροπέδες σε 50 άτομα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε επίσης τη σύλληψη «περίπου 50 ατόμων» που είχαν «σαφώς, μαζί με άλλους - που υπολογίζονται σε 150 - θελήσει να πραγματοποιήσουν είτε σαμποτάζ είτε ριζοσπαστικές διαμαρτυρίες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των πρώτων εκδηλώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων». Από την πλευρά της η Μαρίνα Φεράρι, υπουργός ψηφιακών υποθέσεων, δήλωσε: «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις άνανδρες και ανεύθυνες πράξεις. Ευχαριστώ τις ομάδες που κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί για να πραγματοποιήσουν επισκευές και να αποκαταστήσουν την εξυπηρέτηση των κατεστραμμένων περιοχών».

ειδήσεις τώραειδήσειςσιδηρόδρομοςσαμποτάζΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ΠαρίσιΠαρίσι 2024