Κόσμος|30.07.2024 07:56

Ουρουγουάη: Δεν θα αναγνωρίσουμε «ποτέ» τη νίκη του προέδρου της Βενεζουέλας, Μαδούρο

Newsroom

Ο ουρουγουανός υπουργός Εξωτερικών Ομάρ Παγκανίνι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN ότι η κυβέρνησή του δεν θα αναγνωρίσει «ποτέ» τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα, καθώς η αντιπολίτευση ήταν αυτή που τις κέρδισε καθαρά, κατ’ αυτόν.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακήρυξε νικητή των εκλογών τον πρόεδρο Μαδούρο, αποτέλεσμα που η αντιπολίτευση και κυβερνήσεις διαφόρων χωρών απορρίπτουν.

Η Βενεζουέλα αναστέλλει πτήσεις προς και από Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα αναστείλει μέχρι νεοτέρας από την Τετάρτη (31/7) τις πτήσεις με προορισμό ή με προέλευση τον Παναμά και τη Δομινικανή Δημοκρατία, εξαιτίας της «ανάμιξης» των κυβερνήσεων των δυο χωρών στα εσωτερικά της, καθώς αμφισβητούν τη διαφάνεια και την εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών στις οποίες επανεξελέγη ο Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την «προσωρινή αναστολή των εμπορικών πτήσεων στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας με προέλευση ή με προορισμό τον Παναμά και τη Δομινικανή Δημοκρατία από την 31η Ιουλίου», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

Νικολάς ΜαδούροειδήσειςΒενεζουέλαΟυρουγουάηειδήσεις τώρα