Κόσμος|30.07.2024 22:58

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απειλούν τη DJ της τελετής έναρξης με βιασμό και βασανιστήρια – Καταθέτει μήνυση

Newsroom

Η Γαλλίδα DJ, LGBTQ+ είδωλο και ακτιβίστρια Barbara Butch ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση, καθώς έγινε αντικείμενο «μιας εκστρατείας διαδικτυακής παρενόχλησης και δυσφήμισης», μετά την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

«Αν στην αρχή αποφάσισα να μη μιλήσω για να αφήσω τους haters να ηρεμήσουν, τα μηνύματα που λαμβάνω είναι όλο και πιο ακραία», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Όλα αυτά επειδή είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την ποικιλομορφία της χώρας μου μέσω της τέχνης και της μουσικής, μαζί με άλλους καλλιτέχνες και ερμηνευτές που θαυμάζω».

Η Audrey Msellati, δικηγόρος της Butch, δήλωσε ότι η πελάτισσά της αντιμετωπίζει απειλές «θανάτου, βασανιστηρίων και βιασμού», καθώς και «πολυάριθμες αντισημιτικές, ομοφοβικές, σεξιστικές και χοντροφοβικές προσβολές».

Η Butch «καταθέτει μήνυση για τις πράξεις αυτές, είτε αυτές διαπράττονται από ημεδαπούς είτε από αλλοδαπούς, και προτίθεται να ασκήσει δίωξη σε όποιον, στο μέλλον, προσπαθήσει να την εκφοβίσει», πρόσθεσε η Msellati.

Η Butch, η οποία προωθεί την «αγάπη και τη συμμετοχικότητα», επιμένει ότι "δεν φοβάται εκείνους που κρύβονται πίσω από μια οθόνη ή ένα ψευδώνυμο για να εκτοξεύσουν το μίσος και την απογοήτευσή τους"».  

Ο Butch εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μαζί με χορευτές και drag artists όπως η Nicky Doll και η Paloma, σε ένα tableau με τίτλο «Festivite». 

Σύμφωνα με τους επικριτές του, η εν λόγω ακολουθία αποτελεί παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Υπενθυμίζεται πάντως πως όπως τελικά προέκυψε, το συγκεκριμένο δρώμενο δεν απεικόνιζε τον Μυστικό Δείπνο, αλλά πραγματική έμπνευση πίσω απ' όλο αυτό το σόου ήταν ο πίνακας του Ολλανδού καλλιτέχνη Jan Harmensz van Biljert (1598-1671), ο οποίος αναπαριστά τον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος. Ονομάζεται «Συμπόσιο των Θεών», φιλοτεχνήθηκε το 1635 και βρίσκεται στο μουσείο Μανίν στη Ντιζόν

απειλέςΠαρίσι 2024βιασμόςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώρα