Κόσμος|01.08.2024 15:56

Βρετανία: Αυτός είναι ο 17χρονος που δολοφόνησε τα τρία μικρά κοριτσάκια

Newsroom

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του ανήλικου δράστη που δολοφόνησε τρία μικρά κορίτσια σε σχολή χορού στο Σάουθπορτ, στη Βρετανία, μια υπόθεση που σόκαρε και προκάλεσε ταραχές. 

Σύμφωνα με την Guardian, πρόκειται για τον 17χρονο Axel Rudakubana, ο οποίος  κατηγορείται πως δολοφόνησε την Alice Dasilva Aguiar, 9  ετών, την Bebe King, 6  ετών, και την Elsie Dot Stancombe, 7  ετών, με ένα κουζινομάχαιρο τη Δευτέρα.

8 ακόμη παιδιά τραυματίστηκαν - Τα 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση 

Άλλα οκτώ παιδιά υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι - με τα πέντε από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - ενώ δύο ενήλικες τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά.

Καταργώντας την εντολή ανωνυμίας στο δικαστήριο του Λίβερπουλ, ο δικαστής Menary KC δήλωσε ότι η αναταραχή σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την επίθεση ήταν ένας λόγος για τον οποίο ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα.

Παραπέμποντας τον Axel σε κρατητήρια ανηλίκων, ο δικαστής δήλωσε ότι η διατήρηση της ανωνυμίας του κατηγορουμένου ενέχει τον κίνδυνο «να επιτραπεί σε άλλους να συνεχίσουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες».

Δεν μίλησε στις Αρχές - Άγνωστα ακόμα τα κίνητρά του  

Καθ' όλη τη διάρκεια της 55λεπτης ακροαματικής διαδικασίας, ο δράστης κάλυπτε το πρόσωπό του με την μπλούζα του, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει, ακόμη και για να επιβεβαιώσει το όνομά του. Επίσης, έκανε συνεχώς κινήσεις, δείχνοντας νευρικότητα.

Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Λίβερπουλ, στις 25 Οκτωβρίου, ενώ η προσωρινή δικάσιμος, διάρκειας έξι εβδομάδων, ορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου.

δολοφονίαδράστηςΒρετανίαειδήσεις τώρα