Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ
Newsroom![](https://cdn.ethnos.gr/resources/images/dbbf4a13-6bf5-4afe-9b0d-81083b073dae.jpg)
Η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.
Πριν από λίγη ώρα, προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, μεταδίδει το Al Jazeera.
Η οργάνωση του Λιβάνου δηλώνει ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες «ως απάντηση» σε ένα θανατηφόρο ισραηλινό χτύπημα στο νότιο Λίβανο.
Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, «εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα... ως απάντηση στην επίθεση του ισραηλινού εχθρού εναντίον του νότιου χωριού Σάμα που σκότωσε αρκετούς αμάχους».
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για πιθανές επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία των Χανίγια και Σουκρ, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η αεράμυνα της χώρας πραγματοποίησε αναχαιτίσεις και το σύστημα Iron Dome ενεργοποιήθηκε πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία.
Δεν είναι σαφές αν τα επεισόδια αυτά αποτελούν ένδειξη κλιμάκωσης πέραν των σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών που συνεχίζονται εδώ και μήνες. Πάντως, βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν το σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» να εξουδετερώνει απειλές.
- Σύνοδος στο Παρίσι: Ο ευρωπαϊκός διχασμός για τα στρατεύματα στην Ουκρανία και το «δεύτερο Αφγανιστάν» του Ζελένσκι
- H στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους με τους 80 επιβαίνοντες στο Τορόντο - Δείτε βίντεο
- Σε ταραχώδες γεωπολιτικό τοπίο η κυβέρνηση: Πώς αποκωδικοποιούν τη στάση του Τραμπ και τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά
- Σιδηρόδρομος: Χωρίς ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας στο τμήμα που κατέστρεψε ο Daniel - Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα οριστικής αποκατάστασης