Κόσμος|02.08.2024 14:39

ΥΠΕΞ Ισραήλ για Τουρκία: «Ας θρηνήσουν με τον Ερντογάν, που αγκαλιάζει την Χαμάς»

Newsroom

Η απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κηρύξει εθνικό πένθος για την εξουδετέρωση του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια προκάλεσε την οργή του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ανακοινώθηκε η διαμαρτυρία - μνημόσυνο στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια της σημερινής μεσημεριανής προσευχής.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, ο Κατς κάλεσε τον Τούρκο αναπληρωτή πρεσβευτή στο Ισραήλ για επίπληξη, αφού η τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ κατέβασε τη σημαία μεσίστια προς τιμήν του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

«Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί εκφράσεις συμμετοχής στο πένθος για έναν δολοφόνο όπως ο Ισμαήλ Χανίγια», λέει ο Κατς σε δήλωση που δημοσίευσε το γραφείο του. «Αν οι εκπρόσωποι της πρεσβείας θέλουν να θρηνήσουν, ας πάνε στην Τουρκία και ας θρηνήσουν μαζί με τον αφέντη τους Ερντογάν, ο οποίος αγκαλιάζει την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και υποστηρίζει τις δολοφονικές της πράξεις», τονίζεται.

ΤουρκίαΙσραήλειδήσεις τώραειδήσειςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΙσμαήλ Χανίγια