Κόσμος|03.08.2024 07:14

Εφιάλτης για φοιτητή: Πέθανε για 25 λεπτά μετά από ηλιακό έγκαυμα - Τι «είδαν» οι γιατροί

Newsroom

Ένας Βρετανός φοιτητής παραλίγο να χάσει τη ζωή του εξαιτίας ενός σοβαρού ηλιακού εγκαύματος, που αποκάλυψε μια σπάνια και αδιάγνωστη καρδιακή πάθηση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τσάρλι Βίνσεντ, ένας 20χρονος που σπουδάζει κινηματογράφο, βρέθηκε σε μια κρίσιμη κατάσταση ενώ εργαζόταν σε μια θερινή κατασκήνωση στο Νιου Χαμσάιρ. Ο Βίνσεντ είχε μεταβεί στις ΗΠΑ τον Ιούνιο για να διδάξει κανό σε παιδιά, αλλά η πρώτη του μέρα στη λίμνη είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σοβαρό ηλιακό έγκαυμα, που προκάλεσε δευτέρου βαθμού εγκαύματα στα πόδια του.

Ήταν νεκρός για 25 λεπτά

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τον μετέφεραν σε κοντινό νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από πνευμονία και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του προσβεβλημένου ιστού. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ο Βίνσεντ υπέστη καρδιακή ανακοπή και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα η καρδιά του να σταματήσει για 25 λεπτά. Η οικογένειά του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν ιατρικά νεκρός.

Η αιτία αυτού του σοβαρού περιστατικού εντοπίστηκε ως διογκωμένη καρδιά, ιατρικά γνωστή ως καρδιομεγαλία. Αυτή η πάθηση, που αναγκάζει την καρδιά να εργάζεται πιο σκληρά από το φυσιολογικό, δεν είχε διαγνωστεί στον Βίνσεντ μέχρι να συμβεί το έκτακτο περιστατικό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Βίνσεντ πιθανότατα είχε μια πάθηση εκ γενετής που οδήγησε στην καρδιομεγαλία.

Αναλογιζόμενη την οδυνηρή εμπειρία, η αδελφή του Βίνσεντ, Έμιλι, μοιράστηκε την αγωνία της οικογένειας: «Κάποια στιγμή, δεν μπορούσα να δω τρόπο να τα καταφέρει ο Τσάρλι, ήταν απολύτως σπαρακτικό, ήταν κόλαση».

Το σοβαρό ηλιακό έγκαυμα του Βίνσεντ οδήγησε απρόσμενα στην αποκάλυψη της καρδιομεγαλίας του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης και αντιμετώπισης των υποκείμενων προβλημάτων υγείας.

φοιτητέςφοιτητήςεγκαύματαΗΠΑειδήσεις τώρα