Κόσμος|03.08.2024 17:00

Βρετανία: Φόβοι για νέα βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο - 8 συλλήψεις, τρεις τραυματίες αστυνομικοί

Newsroom

Νέες βίαιες διαδηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο φοβάται η βρετανική αστυνομία, με αφορμή την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε 17χρονος σε σχολή χορού στη Βρετανία, στη διάρκεια της οποία σκοτώθηκαν 3 κοριτσάκια.

Στις ταραχές ενεπλάκησαν εκατοντάδες άνθρωποι, αφού είχε διαδοθεί εσφαλμένα μέσω του διαδικτύου, ότι ο ύποπτος για τις δολοφονίες στο Σάουθπροτ ήταν ένας ακραίος μουσουλμάνος μετανάστης.

Πάνω από 30 διαδηλώσεις το επόμενο διήμερο

Η αστυνομία τώρα αναπτύσσει περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους, ενώ έχουν ενισχυθεί και τα μέτρα ασφάλειας στα τζαμιά, μετά την πυρπόληση αυτοκινήτων από διαδηλωτές κατά των μεταναστών.

Οι ταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σάντερλαντ όπου εξαπλώθηκε το κύμα βίας που πυροδότησε η δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών.

Σημειώνεται πως οκτώ άτομα συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Σάντερλαντ την ώρα που η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για περισσότερη βία.

Κατηγορούνται για βίαιες ταραχές και διαρρήξεις.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 30 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες δύο ημέρες.

ΔιαδηλώσειςΜεγάλη ΒρετανίαΒρετανίαειδήσεις τώρασυλλήψεις