Κόσμος|04.08.2024 12:00

Μπελέρης για τις εκλογές στη Χειμάρρα: Να πάτε στις κάλπες - Η ιστορία γράφεται από όσους συμμετέχουν

Newsroom

Έκκληση στους πολίτες της Χειμάρρας να σπεύσουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές που θα αναδείξουν τον επόμενο δήμαρχο της περιοχής, έστειλε από τις φυλακές ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης

Το μήνυμα Μπελέρη από τις φυλακές 

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του: «η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας που δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία. Η σκέψη μου όλη μέρα θα είναι με τα αδέρφια μου και όλους όσους αντιλαμβάνονται πως το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα». 

«Με όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και βρέθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή τη δοκιμασία. Με όλους όσους δε λύγισαν μπροστά σε πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και παρακρατικές λογικές και σήμερα θα το αποδείξουν για μια ακόμη φορά», επισημαίνει στην ανάρτησή του στο Facebook. 

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πέτρο Γκικουρία, που σύμφωνα με τον ίδιο «απέδειξε ότι είναι ένα άξιο τέκνο της Χιμάρας ήδη. Είμαι σίγουρος πως τα δικά του χέρια θα οδηγήσουν με ασφάλεια το Δήμο μας την επόμενη μέρα. Καλή επιτυχία στην ΟΜΟΝΟΙΑ μας.

Και μια ύστατη έκκληση: πηγαίντε στις κάλπες. Η ιστορία γράφεται από όσους συμμετέχουν. Καλή ψήφο, λοιπόν!».

 

Εκλογές εν μέσω πόλωσης 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 ώρα Ελλάδος και θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 20:00. Όπως αναφέρει ο Άρης Κουτσιούκης στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, οι αλβανικές Αρχές προκήρυξαν τις εκλογές άρον άρον εν μέσω τουριστικής περιόδου, σε ένα κλίμα πόλωσης και σωρείας καταγγελιών για απειλές και παρατυπίες.

Εγγεγραμμένοι στους καταλόγους είναι περίπου 23.000 πολίτες, με την προσέλευση νωρίς το πρωί να μην είναι μεγάλη.

Ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρης ζητά τη στήριξη του ομογενή Πέτρου Γκικουρία, καταγγέλλοντας το καθεστώς Ράμα για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και εκβιασμούς υπέρ του εκλεκτού του, επίσης ομογενή, Βαγγέλη Ντάβου.

«Στη Χειμάρρα είναι δεδομένο ότι θα κερδίσουμε» λέει ο γιος του Μπελέρη 

Ο γιος του Φρέντη Μπελέρη μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως «σήμερα είναι μία μέρα εκλογών αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι πολύ περίεργες εκλογές, είναι εκλογές της πίεσης, είναι εκλογές της τρομοκρατίας, εκλογές του “έτσι θέλω”».

“Δεν υπήρχε κανένας λόγος σήμερα να πραγματοποιηθούν εκλογές αν δεν είχε συλληφθεί παράνομα ο δήμαρχος που κέρδισε πέρυσι ο Φρέντη Μπελέρης. Με τον Μπελέρη στη φυλακή και τόση πίεση σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιούνται σήμερα εκλογές. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώΣτη Χειμάρρα είναι δεδομένο ότι θα κερδίσουμε όπως και να χει. Ελπίζω η πίεση να μην αποδώσει και στα υπόλοιπα χωριά και στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουμε» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το αίτημα αποφυλάκισης του πατέρα του, που έχει μεταφερθεί για τις 2 Σεπτεμβρίου, σχολίασε ότι είχε έναν εκδικητικό χαρακτήρα που μόνο λόγο είχε να μην βρίσκεται έξω σήμερα.

«Εύχομαι ο κόσμος να συμμετέχει έστω και κάτω από αυτές τις διαδικασίες. Να συμμετέχει μαζικά, να στείλει μήνυμα ελευθερίας και εθνικής υπερηφάνειας, να μη φοβηθεί και να κερδίσει η αλήθεια» κατέληξε.

ΧειμάρραΦρέντυ ΜπελέρηςεκλογέςΑλβανία