Κόσμος|05.08.2024 12:08

Έδωσε στην κόρη της όνομα χαρακτήρα από το Game of Thrones και της απέρριψαν την αίτηση διαβατηρίου!

Newsroom

Μια Βρετανίδα δεν μπόρεσε να βγάλει διαβατήριο στην κόρη της καθώς της έδωσε όνομα από χαρακτήρα της σειράς – φαινόμενο Game of Thrones. Η 39χρονη Lucy δήλωσε πως το Γραφείο Διαβατηρίων αρνήθηκε αρχικά την αίτηση που έκανε για την 6χρονη κόρη της, Khaleesi, (της μητέρας των δράκων στη γνωστή σειρά).

Όπως της δικαιολογήθηκαν οι υπάλληλοι, ότι δεν μπορούσαν να εκδώσουν διαβατήριο αν δεν έδινε άδεια η Warner Brothers η οποία κατείχε το εμπορικό σήμα του ονόματος. Ωστόσο, στη συνέχεια της ζήτησαν συγγνώμη γιατί δεν ισχύει ακριβώς αυτό με τα πνευματικά δικαιώματα.

Έχασαν το ταξίδι στην Disneyland 

«Ήμουν συντετριμμένη, ανυπομονούσαμε τόσο πολύ για τις πρώτες μας διακοπές μαζί», δήλωσε η Lucy.

Η μητέρα αποταμίευσε χρήματα και σχεδίασε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Disneyland με την κόρη της. «Αλλά τότε μου ήρθε μια επιστολή από το Γραφείο Διαβατηρίων, που έλεγε ότι το όνομά της είναι κατοχυρωμένο από την Warner Brothers. Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα κάτι τέτοιο - έμεινα έκπληκτη. Αφού ζήτησαν νομική συμβουλή, οι δικηγόροι της ανακάλυψαν ότι ενώ υπάρχει εμπορικό σήμα για το Game of Thrones, αφορά προϊόντα και υπηρεσίες - αλλά όχι το όνομα ενός ατόμου. Αυτές οι πληροφορίες στάλθηκαν στο Γραφείο Διαβατηρίων, το οποίο είπε ότι θα χρειαστώ μια επιστολή από την Warner Brothers για να επιβεβαιώσω ότι η κόρη μου μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα», περιέγραψε, σύμφωνα με το BBC.

Η ίδια όπως λέει, ένιωσε μεγάλη απογοήτευση και διερωτάται «δεν θα είχε επισημανθεί αυτό στη διαδικασία του πιστοποιητικού γέννησης; Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορείς να κατοχυρώσεις ένα όνομα».

Τελικά της ζήτησαν συγγνώμη και πήραν μπρος οι διαδικασίες για το διαβατήριο 

Το Γραφείο Διαβατηρίων τηλεφώνησε έκτοτε στη Lucy για να ζητήσει συγγνώμη και δήλωσε ότι είχε γίνει ένα "λάθος". Ο υπάλληλος εξήγησε ότι υπήρξε παρεξήγηση και ότι οι οδηγίες που είχε δώσει αρχικά το προσωπικό ισχύουν μόνο για άτομα που αλλάζουν το όνομά τους.

Αφού λύθηκε το όλο ζήτημα, η ίδια περιμένει η μικρή  Khaleesi να πάρει το διαβατήριο, ενώ επισημαίνει πως εάν δεν είχε δημοσιοποιήσει την ιστορία στα social media ίσως να μην είχε κινηθεί καμία διαδικασία.

Τώρα, μητέρα και κόρη ελπίζουν να πάνε στο μέλλον το ταξίδι των ονείρων τους στο Παρίσι.

πνευματικά δικαιώματαGame of ThronesδιαβατήριοΒρετανίαειδήσεις τώρα