Κόσμος|06.08.2024 11:00

Καμάλα Χάρις: Εξασφάλισε το χρίσμα σε ηλεκτρονική ψηφοφορία των Δημοκρατικών - Τα φαβορί για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου

Newsroom

Οι αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών επέλεξαν την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έγινε τη Δευτέρα.

Η Χάρις διεκδίκησε επίσημα το χρίσμα μετά από πενθήμερη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, λαμβάνοντας σχεδόν 4.600 ψήφους, που σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν το 99% των συμμετεχόντων αντιπροσώπων.

Η Χάρις είχε ήδη εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων που απαιτούνταν για να διεκδικήσει το χρίσμα από το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του DNC Χάιμε Χάρισον σε ζωντανή βιντεοπαρουσίαση εκείνη την ημέρα για να σηματοδοτήσει το ορόσημο, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν επίσημο παρά μόνο μετά τη λήξη της περιόδου ψηφοφορίας στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας τη Δευτέρα.

Όπως διαβάζουμε στο CNN ήταν σαφές από λίγο αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του και υποστήριξε τη Χάρις ότι ο αντιπρόεδρος θα ήταν ο μόνος σοβαρός υποψήφιος για το χρίσμα.

Ήταν η μόνη υποψήφια που είχε συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές αντιπροσώπων για να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο και το κόμμα είχε ήδη δηλώσει την Παρασκευή ότι είχε κερδίσει αρκετές ψήφους για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

Πλέον αυτό που ακολουθεί είναι τα αποτελέσματα να επικυρωθούν από τον γραμματέα του συνεδρίου και η Χάρις να αποδεχθεί επισήμως το χρίσμα.

Ποιον θα επιλέξει για συνοδοιπόρο της;

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα το όνομα του υποψηφίου αντιπροέδρου της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

Το όνομα αυτού που θα γίνει αντιπρόεδρός της αν εκλεγεί θα αποκαλυφθεί προτού εμφανιστούν μαζί, για πρώτη φορά, σε προεκλογική εκδήλωση σήμερα το βράδυ στη Φιλαδέλφεια, στην Πενσιλβάνια.

Το δίδυμο των Δημοκρατικών αναμένεται κατόπιν να επισκεφθεί, ως το Σάββατο, άλλες έξι πολιτείες, στις οποίες εκτιμάται πως θα κριθούν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου - όπου η Χάρις καλείται να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.

ΗΠΑΤζο Μπάιντενειδήσεις τώραΝτόναλντ Τραμππροεδρικές εκλογέςΚάμαλα Χάρις