Κόσμος|06.08.2024 14:27

Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones στο βόρειο Ισραήλ

Newsroom

H Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά στρατιωτικών στόχων σήμερα στη Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ.

Πηγή από την οργάνωση δήλωσε πως εκτόξευσαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το αρχηγείο της ταξιαρχίας Γκολάνι ως απάντηση στη χθεσινοβραδινή δολοφονία ενός διοικητή της ειδικής μονάδας Radwan της Χεζμπολάχ.

Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν, με το ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του, δημιουργώντας ανησυχίες ότι μια μεγάλη κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην περιοχή.

Τεταμένη η κατάσταση - Άγνωστο πότε θα γίνει η επίθεση - απάντηση του Ιράν

Αν και το Ιράν κρατά επτασφράγιστο μυστικό τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, ενημέρωσε τους υπουργούς εξωτερικών της G7, μέσω τηλεδιάσκεψης και φέρεται να τους αποκάλυψε πως η ιρανική επίθεση προς στο Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες, για να σπάσουν τον κλιμακωτό «κύκλο» επιθέσεων προσπαθώντας να περιορίσουν τις επιθέσεις από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ όσο το δυνατόν περισσότερο και στη συνέχεια να περιορίσουν την ισραηλινή απάντηση.

Από την πλευρά της η ομάδα της G7 καλεί σε αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. «Καλούμε για μια ακόμα φορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μην συνεχίσουν τον καταστροφικό κύκλο της βίας των αντιποίνων, να μειώσουν τις εντάσεις και να δεσμευθούν εποικοδομητικά στην οδό της αποκλιμάκωσης».

ΛίβανοςΙσραήλΧεζμπολάχΙράνειδήσεις τώρα