Κόσμος | 06.08.2024 19:40

Ισραήλ: «Μπλάκ άουτ» στις πτήσεις μετά τους φόβους για ιρανικά αντίποινα: Ο δρόμος προς την ελευθερία περνά από Αθήνα και Λάρνακα

Newsroom

Μπροστά στη ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ που είναι προ των πυλών και σε μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή οι διαδρομές από και προς το Ισραήλ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν ή και κάποιες φορές ανέφικτο.

Πολλοί ταξιδιώτες φεύγουν από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθώς η πτήση τους ακυρώθηκε. Ενώ άλλοι περιμένουν με τις ώρες λόγω των καθυστερήσεων που υπάρχουν. Δεν λείπουν ωστόσο και εκείνοι που εγκαταλείπουν άρον άρον το Ισραήλ φοβούμενοι την επικείμενη ιρανική επίθεση.

«Η πτήση μας ακυρώθηκε. Το παρατηρήσαμε πριν δυο ώρες. Καλέσαμε την εταιρία, μας είπαν να έρθουμε στο αεροδρόμιο, αλλά εδώ στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει» ανέφερε επιβάτης στην απεσταλμένη του OPEN, Αδαμαντία Λιόλιου. Κάποιοι άλλοι πήραν την απόφαση να μείνουν σε ένα ασφαλέστερο μέρος τις κρίσιμες αυτές ημέρες. «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και πάμε πίσω στα σπίτια μας. Νοιώθω ότι δεν είμαι ασφαλής εδώ» επεσήμανε άλλος επιβάτης.

Αθήνα ή Λάρνακα και στη συνέχεια σε άγνωστο προορισμό

Εκτροπές και ειδικά δρομολόγια προς Αθήνα και Λάρνακα προγραμματίζουν πολλές αεροπορικές εταιρίες. Οι δυο πόλεις είναι κοντά στο Τελ Αβίβ και εξυπηρετούν τους πολίτες που θέλουν να φύγουν από το Ισραήλ προκειμένου να μεταβούν εκεί και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε μέρη που επιθυμούν, προκειμένου να βρίσκονται μακριά εν όψει της επικείμενης, όπως θεωρούν πολλοί, αντεπίθεσης του Ιράν.

«Ένα μέρος των πελατών παίρνει πτήση για την Αθήνα ή την Λάρνακα, που είναι δυο βασικά αεροδρόμια τώρα από το Τελ Αβιβ. Παίρνουν πτήσεις ανταπόκρισης από την Λάρνακα ή την Αθήνα για τον τελικό προορισμό που θέλουν να φτάσουν» ανέφερε στην Αδαμαντία Λιόλιου υπεύθυνος αεροπορικής εταιρίας.

Άδειασαν οι δρόμοι – Κλείστηκαν στα σπίτια οι κάτοικοι

Παράλληλα  οι πόλεις έχουν αλλάξει όψη και η κίνηση είναι περιορισμένη.  Σε 10 μήνες πολέμου πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες σε κανονικές συνθήκες πολυσύχναστου δρόμου. Κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι σχεδόν άδειες ενώ πολλοί πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό καθώς οι πτήσεις τους έχουν ακυρωθεί και δεν μπορούν να φτάσουν στο Ισραήλ. Παρόμοια είναι η εικόνα και τις νυχτερινές ώρες. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το πότε θα γίνει η μεγάλη επίθεση σε ένα καθεστώς πολέμου, ωστόσο, όλοι είναι σε ετοιμότητα να προστατευτούν.  

ΛάρνακαΙσραήλΙράνειδήσειςειδήσεις τώρα