Κόσμος|06.08.2024 16:30

Βρετανία: Σάλος με τις αναφορές του Μασκ περί εμφυλίου, με φόντο την ακροδεξιά βία

Newsroom

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ και την βρετανική κυβέρνηση μετά τα σχόλια του πρώτου περί «αναπόφευκτου εμφυλίου στη Βρετανία λόγω των ταραχών» που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από ακροδεξιούς. 

«Οργανωμένος τραμπουκισμός»

«Καμία δικαιολογία» δεν υπάρχει για τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της πλατφόρμας X, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ. «Αυτό που έχουμε δει σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένος τραμπουκισμός που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ή στο διαδίκτυο», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η βία προήλθε από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν τη χώρα, πρόσθεσε», συνέχισε, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν συμμερίζεται τα αισθήματα του Μασκ». «Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν εκπροσωπούν τη Βρετανία…» είπε.

«Η κυβέρνηση συνεργάζεται με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διασφαλίσει ότι καταργούν το περιεχόμενο γρήγορα αλλά υπάρχουν περισσότερα που μπορούν και πρέπει να κάνουν», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Επιθέσεις του Μασκ μέσω αναρτήσεων 

Η Έλον Μασκ απάντησε, αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού για την προστασία των μουσουλμανικών κοινοτήτων και των τζαμιών. «Δεν πρέπει να ανησυχείτε για επιθέσεις σε *όλες* τις κοινότητες;» αναρωτήθηκε.

Ο Μασκ είχε προχωρήσει στο εν λόγω σχόλιο περί εμφυλίου κάτω από ανάρτηση με βίντεο από τις ταραχές όπου χρήστρια έγραφε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι οι επιπτώσεις της μαζικής μετανάστευσης και των ανοιχτών συνόρων».

Στη συνέχεια έχει κάνει πολλές αναρτήσεις που επιτίθεται στον Κιρ Στάρμερ και την βρετανική αστυνομία.

Κιρ ΣτάρμερΈλον Μασκειδήσεις τώραΒρετανίαταραχές