Κόσμος | 06.08.2024 16:05

Καμάλα Χάρις: Τον Τιμ Γουόλς επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

Newsroom

Η Καμάλα Χάρις επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, μετέδωσε το CNN.

Πρώην εκπαιδευτικός, ο Γουόλς διανύει σήμερα τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών. Προηγουμένως υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια αγροτική περιφέρεια με συντηρητικές τάσεις, στην οποία, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούσαν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι.

Την τελευταία εβδομάδα το όνομά του «παίζει» πολύ στα διεθνή ΜΜΕ, καθώς έχει «χτυπήσει» τους Ρεπουμπλικάνους με αξιοσημείωτες ατάκες, ανάμεσά τους το «δίδυμο των περίεργων τύπων» που είπε για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς.

Η φράση έμεινε και έγινε κεντρικό μήνυμα στη νέα εκστρατεία τού κόμματος, μια εξέλιξη που χαροποιεί τους Δημοκρατικούς και προφανώς απογοητεύει πολλούς στη Δεξιά, μεταδίδει το CNN.

Τι εντυπωσίασε την Καμάλα

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα ήταν το «φαβορί του επιτελείου», δήλωσε στο CNN πηγή από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις στο Ουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.

Η ομάδα της Χάρις δηλώνει ενθουσιασμένη για την επιλογή.

Μάλιστα, καθώς η διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου ήταν σε εξέλιξη, η Καμάλα φαίνεται πως εντυπωσιάστηκε από την ευχάριστη παρουσία του Γουόλς.

εκλογές ΗΠΑΚάμαλα ΧάριςΗΠΑειδήσεις τώρα