Κόσμος|06.08.2024 17:21

Ισραήλ: Τα αντίποινα δεν ήρθαν ακόμα, λέει η Χεζμπολάχ μετά την επίθεση με drone

Newsroom

Η ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ σήμερα, αλλά προειδοποίησε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα στα πολυαναμενόμενα αντίποινα για τη δολοφονία από το Ισραήλ υψηλόβαθμου διοικητή της την περασμένη εβδομάδα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά drones κατά δύο στρατιωτικών στόχων κοντά στην πόλη Άκρε στο βόρειο Ισραήλ και ότι επιτέθηκε σε όχημα του ισραηλινού στρατού σε άλλη τοποθεσία.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρά εχθρικών drones εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο και ένα εξ αυτών αναχαιτίστηκε. Δήλωσε ότι 7 άμαχοι τραυματίστηκαν στην παράκτια πόλη Ναχαρίγια, που όμως όπως διευκρινίστηκε, η αρχική έρευνα του περιστατικού δείχνει ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν πύραυλο αναχαίτισης που έχασε το στόχο του και έπεσε στο έδαφος και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Συνολικά από την επίθεση, τραυματίστηκαν 19 άτομα. Σε εικόνες που μετέδωσε το Reuters φαίνεται να έχει σχηματιστεί κρατήρας κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό οδικό άξονα έξω από την πόλη.

Σε ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από την Άκρε, αλλά αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένος συναγερμός. Δήλωσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι φόβοι ότι η Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγηθεί σε ολοκληρωτική σύγκρουση αφού η Χεζμπολάχ ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του διοικητή της Φουάντ Σουκρ και το Ιράν δήλωσε ότι θα ανταπαντήσει στην δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα. Πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε στο Reuters ότι «η απάντηση στη δολοφονία του διοικητή Φουάντ Σουκρ δεν έλθει ακόμα».

ΙσραήλΛίβανοςΧεζμπολάχειδήσεις τώρα