Κόσμος|06.08.2024 18:52

«Βρετανία ή ΕΣΣΔ;» Ο Μασκ συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά της βρετανικής κυβέρνησης εν μέσω ρατσιστικής βίας

Newsroom

Ο Έλον Μασκ εντείνει τη διαμάχη του με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Μέσω αναρτήσεων το αφεντικό του Twitter έχει εμπλακεί σε έναν «πόλεμο» λέξεων με τον Κιρ Στάρμερ σχετικά με τις ταραχές που πλήττουν το Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω ανησυχιών ότι η διαδικτυακή παραπληροφόρηση είναι αυτή που τροφοδοτεί τις εντάσεις.

Μάλιστα σε ένα από τα τελευταία του «χτυπήματα» διερωτήθηκε αν πρόκειται για τη «Βρετανία ή τη Σοβιετική Ένωση» με αφορμή τη σύλληψη ενός άνδρα για σχόλια που έκανε στο Facebook.

Στην ανάρτησή του έκανε retweet ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα από το Έξετερ, τον Thomas Dunne, μετά από καταγγελία που έγινε εναντίον του επειδή έκανε προσβλητικά σχόλια στο Facebook.

«Συνελήφθη για σχόλια στο Facebook! Αυτή είναι η Βρετανία ή η Σοβιετική Ένωση; Είναι αυτό ακριβές @Community Notes;» γράφει ο επιχειρηματίας, απευθύνοντας το ερώτημα στο Community Notes, την πηγή ελέγχου των γεγονότων του Twitter.

 «Η Βρετανία μπορεί να επαναφέρει τη θανατική ποινή»

Στη συνέχεια ο Έλον Μασκ μοιράστηκε και ένα meme του Family Guy, αναφέροντας ότι η Βρετανία μπορεί να επαναφέρει τη θανατική ποινή για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προσβάλλουν πολιτικούς. Προηγουμένως και απευθυνόμενος στον Στάρμερ, ο Μασκ ρώτησε «γιατί δεν προστατεύονται όλες οι κοινότητες στη Βρετανία;», με αφορμή ένα βίντεο που δείχνει μεγάλο πλήθος μασκοφόρων να έχει συγκεντρωθεί έξω από μια παμπ, μερικοί από τους οποίους ανεμίζουν τη σημαία της Παλαιστίνης.

Η αντίδραση της Ντάουνιγνγκ Στριτ

Η κυβέρνηση στη Μ. Βρετανία επέκρινε τον Έλον Μασκ, επειδή ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε ότι το κύμα ακροδεξιάς βίας που έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν «αναπόφευκτο». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κιρ Στάρμερ είπε πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τα σχόλια του Μασκ, που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια σχόλια», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κιρ Στάρμερ τη Δευτέρα, όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα σχόλια. «Αυτό που έχουμε δει σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένος τραμπουκισμός που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ή στο διαδίκτυο», πρόσθεσε. «Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν εκπροσωπούν τη Βρετανία. Ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα (του Μασκ)», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

ειδήσειςταραχέςΚιρ ΣτάρμερΒρετανίαειδήσεις τώραΈλον Μασκ