Κόσμος|06.08.2024 19:03

Νασράλα: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ λέει πως θα υπάρξουν αντίποινα - «Καλά κάνει και φοβάται το Ισραήλ»

Newsroom

Σε διάγγελμα που εκφώνησε μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται μια επίθεση από το Ιράν και τον «Άξονα της Αντίστασης».

Σύμφωνα με τον Νασράλα, το Ισραήλ δεν είναι πλέον η ακατανίκητη δύναμη που κέρδιζε τους μεγαλύτερους αραβικούς στρατούς σε προηγούμενους πολέμους, καθώς σήμερα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και ορισμένων αραβικών χωρών για να αμυνθεί απέναντι σε μια πιθανή ιρανική επίθεση.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ, Αδαμαντία Λιόλιου, ο Νασράλα απείλησε πως θα υπάρξουν αντίποινα για τις δολοφονίες Σουκρ και Χανίγια.

Συνεχίζοντας το διάγγελμά του, κατακεραύνωσε τις ΗΠΑ για την «υποκρισία» τους να υποστηρίζουν το Ισραήλ στις φερόμενες «σφαγές» του εναντίον Παλαιστινίων και Λιβανέζων πολιτών.

Είπε, επίσης, ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και υποστηρίζει ότι το σύνθημα «Από το ποτάμι στη θάλασσα» εκφράζει τις ισραηλινές και όχι τις παλαιστινιακές φιλοδοξίες, όπως γράφει το Times of Israel.

Καταδίκασε επίσης την πρόσφατη δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ ότι το να πεθάνουν από την πείνα κάτοικοι της Γάζας θα μπορούσε να είναι «δικαιολογημένη και ηθική» πράξη, ενώ κατηγορεί τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ότι αρνούνται κάθε συμφωνία με τη Χαμάς.

ΧεζμπολάχΛίβανοςΙράνΙσραήλΙσμαήλ ΧανίγιαΜπενιαμίν Νετανιάχουειδήσεις τώρα